tisztavíz_ Creative Commons License 2016.11.05 0 0 13861

A helyi tapétaboltban megvettem a korábban kiszemelt környezetbarát Tasso Ecofix E8 tapétaragasztót plusz két 10m * 53cm-es tapétát, az egyik 1000 forint volt akciósan, a másik 4000. (Lefényképezem majd ezeket is).

Elkészült az első doboz (420mm széles * 297mm mély * 112.5mm magas):

Ebből szeretnék három egymásba rakhatót készíteni és a felsőnek fedelet csinálni. Sage Reynolds módszerével szeretném bevonni.

Az egyetlen hibája, hogy kicsit lelógott az alapról az első oldalának egyik fele, ezért az utolsó oldal sajnos beljebb került:

A Planatol BB nagyon gyorsan köt, legfeljebb néhány másodperc korrigálhatósága van, utána esélytelen. Ebből eredően nem kellett sokáig tartani, vagy a dobozt összegumizni, elég volt egyszer jó erősen összenyomni egy pár másodpercre.

Az oldalak kivágása után barbár módon 180-as csiszolópapírral (talán elég lenne 240-400) megcsiszoltam a lemezek éleit. A lemez gyári élei eleve nem voltak finom felületűek, elvékonyodtak kissé. Az első vágásaim nem teljesen merőlegesre sikerültek, két oldallap nem lett egyforma hosszú, ezeken mind segített a csiszolás. Macera és csomó por lesz, de szerintem így a ragasztás is jobb minőségű lesz.