Abyssum Creative Commons License 2016.11.04 0 0 79

Szia! Nekem szokatlan, ahogy indult ez a dolog, hasmenés nem túl tipikus tünet. Nem lehet, hogy valamilyen ételösszetevőre érzékeny vagy? Glutén, stb. Csak egy ötlet, nem vagyok orvos. Mondjuk, ha két doki is látott csak mondták volna, ha releváns lenne, szóval a fene se tudja. De a bordaív alatti fájdalom, torokfájás az már stimmel :) De az is furcsa, hogy az ezomeprazol nem hat, az egy nagyon erős, nagyon hatékony gyógyszer. Minél hatékonyabb egy gyógyszer annál jobban fáj tőle a fejem, és az ezomeprazoltól majd szétrepedt :) De kb. 2 nap alatt megszűnt nekem a torokkaparás, csak nem bírtam szedni.

Nem mindig a túl sok sav okoz ilyen bajokat, hanem egy csomó másik dolog, pl. épp a túl kevés sav a gyomorban is okozhat refluxot, vagy a magas gyomorűri nyomás, ha lassan, nehezen ürül a gyomor, vagy a beleknél van valami probléma vagy epés visszafolyásnál sem hat a savcsökkentő. Ha nem segít a savcsökkentés, akkor lehet nem a savaddal van a baj, de ehhez doki kellene, hogy alaposan körbevizsgáljon (gyomor alsó záróizom, belek, epe, étel érzékenység minden)

 

Nekem is úgy kezdődött, hogy időnként fájt két oldalt a bordaívek alatt, ha éhes voltam. Sajna a háziorvos félrediagnosztizált, és nem kaptam rendes kezelést. Mindig magamat kúráltam ki diétával. De aztán abbahagytam a diétát, és újra kijött. Ha akkor komolyabban veszem, vagy legalább lát egy gasztroenterológus, akkor most aligha fájna minden nap. Mindenesetre egyél sűrűn, rendszeresen + gyógyteák, hogy a sav ne bántsa a gyomornyálkahártyát, (mert most már jó eséllyel be van kicsit gyulladva, ha fáj a bordaívek alatt) és szerintem ne add fel a vizsgálatokat. A tükrözés szerintem nem egy vészes dolog, 5 perc az egész, ha nagyon aggódsz, már azért is megérheti, hogy megnyugodj.

Előzmény: Kismanó24 (77)