liebElla Creative Commons License 2016.10.31 0 4 406627

"nem érzed a lebecsülést abban, hogy "aki lányokkal verekszik, az gyáva"???

Felesleges is részleteznem, miért visszataszító ez a kitétel is...úgysem érted."

 

Maaaaaaaaaaaargit!!!! Hát nóóóóóórmális???!?!?!!

 

Nem hiába ecseteltem még régebben, hogy a gyerekkorodig kellene visszaásni, és valahonnan a mélyrétegekből visszafejtve eljutni az összes problémád gyökeréig, mert ez a mini-elszólásod is ugyanoda vezet vissza: mondd, micsoda megmagyarázhatatlan kisebbrendűségi érzeted lehetett akkoriban, hogy ezt az ordító evidenciát "visszataszítónak" aposztrofáld?

 

NEM, ismétlem, NEM a kislányok lenézése, lebecsülése vagy bármilyen ártó szándékú patriarcha ármány keresendő az  "aki lányokkal verekszik, az gyáva" kijelentés mögött, hanem a józan ész és a két nem már akkor is különböző fiziológiája: hiába fiús egy kislány, akkor is más testfelépítésű a nagy átlag,  valamennyivel gyengébbek az izmai, akkor sem képes akkora erőkifejtésre, és akkor sem képes akkorát visszaütni még Szemüveges Karcsikának sem, amekkorát Karcsika, ha véletlenül egy balegyenestől el is töri Juliska az orrcsontját, az a kisfiú mégis, ha teljes erejéből visszaüt, akkor legrosszabb esetben Juliska soha többé nem kel fel a flaszterről.

 

Ezért könnyedén belátható, hogy mindössze önvédelem, amit már igen kicsi kortól kezdve belenevelnek minden kisfiúba, hogy nőt nem üthet meg, és pontosan ezért, a tudatalattiba beleégetett reflexből fogják vissza magukat a férfiak felnőttként is, még akkor is, ha a vasággyal ötven kilós, másfél méter magas cuki játékbabát nem bántják, de a Brünnhildékhez sem nyúlnak egy ujjal sem. Mert egy rossz mozdulat a másik életébe kerülhet, és ennyit egyetlen nézeteltérés sem ér meg. (Természetesen más kérdés egy másik kultúrkör, de a fehér európaiban EZ az evidencia.)

Előzmény: hayalilo (406601)