saválló Creative Commons License 2016.10.31 0 0 23269

Úgyis langyosvíz van megint errefelé.....

 

Ma felraktam a téli gumikat, de nem is én lennék ha nem történt volna megint vmi gikszer.

 

Júniusig használtam a téli gumikat, jobban el akartam volna koptatni őket, de a közel 30 fokos kánikulában azért restelltem már téliekkel járni ezért felraktam akkor a nyári gumikat.

 

Júniustól a mai napig mentek a gumik 16889km-t, és az első újakból ( 7.6-7.7 mm) maradt 5.5-5.6 mm-profil.

Tavasszal legalább nem kell egyből gumivásárlással foglalkozni.

 

Ahogy vettem elő a téli gumikat az egyiknél furcsa volt, hogy nagyon laposnak tűnik....megmértem a (nem létező) guminyomást.....nem volt mert vki "kilopta" belőle a levegőt.

 

Hm....az előző szezonban sosem volt (igaz máskor se) problémám a guminyomással, tehát nem eresztett az se ami most az állásban leengedett.

 

No gondoltam faxa most így a hosszú hétvégén ünnep előtt ugyan hol találok gumist aki előjegyzés nélkül szóba áll velem?:(

 

A kereket ugye felfújtam a szokásos 2.6 barra, de fél óra múlva újra mérve már csak 2.3bar volt benne, így gyorsan elindultam délelőtt 11 után gumishoz, hátha.

 

Az első gumis, igaz voltak nála időpontra, de azt mondta megoldjuk, megnézte a kereket, szelepet ( ez nem eresztett), a felni, és a gumi találkozásánál talált 2 helyen vmit szappanos vízzel, enyhe szivárgást.

 

Azt mondta ez "peremes"....sebaj kapott a kerék új szelepet + mittomén mit csinált vele, én kint várakoztam, aztán hozta, hogy o.k. minden mehetek vele.

 

Fizettem 1500 Ft-ot, megköszöntem, és "boldogan" elhajtottam, nem reméltem, hogy így hétfőn ünnepnap előtt gumis fog nyúlni a kerékhez.