hayalilo Creative Commons License 2016.10.29 -2 0 405923

Néha komolyan elgondolkodom: a bolondok házában vagyok-e? De legalábbis: kiknek írok? Funkcionális - vagy minden értelemben - analfabétáknak, akik nem képesek megérteni nem is oly bonyolult tartalmakat? Mert abban, amit "bizonyítékként" linkeltél:-DD, hogy is van az Alap pökhendi hsz-ében leírt - általam undorral visszautasított - elnyomó/kioktató/megalázó patriarchális férfi-viselkedés (állítólagos) női megfelelőjének a "helyeslése"??? Itt ugyanis NINCS elnyomó/megalázó/kioktató/idomító női attitűd: van egy feltételes eset, amikor a nő keze lendül meg a párkapcsolatban, mert, mint a második bekezdésben olvasható:  Egy nő akkor üt, amikor a semmibe vétel, a meg nem hallgatás, az üvegfalnak nézés a kétségbeesésbe hajszolja végképp. EZT KELLENE MEGÉRTENI,..

 

- és van, továbbá, annak az óhajtása, hogy az a férfi, akit egy kontrollvesztett pillanatban megütöttek, fogja le a másik kezét, ültesse le és kezdjen vele végre KOMMUNIKÁLNI.

 

Ez van a belinkelt hsz-ben, és semmilyen erőszak helyeslése. Olvasni, értelmezni, gondolkodni viszont tudni kellene. Legalább alapfokon, ha másként nem megy.

 

hayalilo  2015.11.05   0 0 322342

Ne picsogj már megint, kínos és mondvacsinált alapokról: ha AI-t veri a felesége (vagy bárkit a helyében), megérdemli, mert nincs benne annyi vér(savó), hogy lefogja a kezét és lenyomja a legközelebbi kanapéra, hogy "Na figyelj ide: ezt abbahagyod és most elmondod együltő helyedben, mi az, amitől annyira kiborultál, hogy nekem rohansz, mint bolond borjú az anyjának".

 

Ennyit kéne tenni. Kommunikálni - hogy a helyzet soha ne vezethessen idegrohamos támadásra - de ha már oda vezetett, a fenti módon kezelni és...kommunikálni....kommunikálni, sőt, harmadszor is: kommunikálni. Egy nő akkor üt, amikor a semmibe vétel, a meg nem hallgatás, az üvegfalnak nézés a kétségbeesésbe hajszolja végképp. EZT KELLENE MEGÉRTENI, nem marhaságokat rinyálni. Minimális EQ: ÉRZELMI INTELLIGENCIA, az kéne, ha vóna. De véletlenül sincs, csak rinya, rinya, rinya.

Előzmény: robopassmeet (322334)

Előzmény: bödöshagymáskékrétes (405907)