Azért ez a hamisításosdi dolog is több élű dolog:
1: sajnos szerintem is lopás, nem magát a tárgyat lopja el a "újragyártó" hanem a fejlesztésébe fektetett több millió akármit. A másolatot készítő nem fog komoly laborokban kísérletezni és finomítani a pisztolyon hanem egyszerűen lemásolja. Ő plussz tudást már nem tesz hozzá...
2:sokminden az eredeti mellett szól. Bármilyen garanciális problémád akad akkor nyugodtan visszaviheted a boltba vagy akár a fogyasztóvédelemhez ellenben az utánzattal. Ott nehezen fogsz kontaktot találni a gyártóhoz, kb "így jártál" kategória lesz.
Sőt, azért egy 300000Ft-os terméknél azért már lehet asztalt csapkodni...
Volt olyan is hogy valahogy nem jöttünk rá egy szerszám hatékony használatára és a gyártó INGYEN kiküldött egy technikust aki segített mindent beállítani hogy az eszköz a lehető legjobban teljesítsen. A másik oldalról senkit sem fogsz találni aki segíteni tudna.
3: pont ezekért a "lopásokért" olyan drága az eredeti. Nyílván a gyártó is tisztában van vele hogy másolni fogják a termékét és ezt kompenzálva szabja meg az árakat. Van egy ismerős értékesítőm az egyik legjobb ipari szerszámokat gyártó cégnél és ő is megerősített abban hogy ezek a veszteségek bizony már bele van kalkulálva a termék árába.
4: szerintem a másolat mögött nincs olyan nagy alkatrész arzenál hogy évekig biztosítani tudja a megfelelő ellátást. Jön egy újabb modell és már ahoz tolják a cuccokat.
5:minőség: van egy cég ahol szoktam fényeztetni és simán bevallják hogy inkább vesz egy hamisítvány pisztolyt mint egy komplett felujítót az eredetihez. De bizony azért vannak eltérések az eredeti és a másolat közt. Pl látszanak az öntésihibák, nincs annyira lefinomítva mint az eredeti. Ja és a bevonat. A hamisítvány nem bírja annyira a piaztolymosót mert idővel elszineződik és lassacskán "kráteres" lesz a pisztoly bevonata.
Ez ugyan csak pár érv de mindenki le tudja belőle vonni a neki fontos dolgokat. Bár úgy lenne hogy mindenki megvehetné az erdeti eszközt és nem a trógereket "támogatná" de sajnos itt tartunk. De azért nem árt nyitott szemmel járni, van hogy a "frankó" gyártó teszi rá a nevét egy silányabb termékre...
Vehetsz te Nike vagy Neki futócipőt is, csak a gagyiba belerohad a lábad pedig megszólalásig hasonlított az eredetire. ;)