szjozsi79 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 9584

Jó napot mindenkinek!

 

12 év után megszűnik a munkahelyem (önként vállalkoztam a csoportos létszámleépítéskor).

Effektív munkát végző, de névleg hivatali dolgozó/alkalmazott voltam.

Betanított laborasszisztens voltam az állategészségügyben. 12 és fél éve kerültem ide 25 évesen, mindössze egy darab érettségivel rendelkezek. Sajnos itt ragadtam, mert a végzettségemhez képest viszonylag jól kerestem (utolsó fizetésem nettó 101 ezer + átlag 17 ezer forint üzemanyag költségtérítés + 24 ezer forint kafetéria és egyéb juttatás), kényelmes volt, mert hivatali munkaidőben dolgoztam, semmi túlóra, semmi hétvége, valamint köztisztviselőként 33 nap szabadság.

De láttam, hogy itt semmiféle fejlődési lehetőség nincs számomra, semmi kihívás, tkp. semelyik képességemet nem használtam ki semmilyen szinten, és egyre inkább úgy éreztem, hogy süllyedek valahova. Szerencsére kapóra jött a létszámleépítés a közszférában, rögtön jelentkeztem is, és belekerültem. December végéig vagyok állományban, addig van 1 szabad hónapom. Ez idő alatt kéne valami olyan képesítést szereznem, amivel legalább ennyit tudok keresni. Elsőként a targoncavezetés jutott eszembe, egy hónap alatt el lehet végezni a tanfolyamot és meg lehet rá szerezni a jogosítványt, állítólag nettó 120-150 ezer között lehet vele keresni. Ez kiindulásnak jó lehet, nem tudom, hogy hátralevő életemben csak targoncát akarok-e vezetni, mindenesetre a tudás nem árt.

Viszont a tudatom itt eléggé beszűkült és fogalmam sincs, hogy milyen lehetőségek vannak, de azt sem tudom, milyen munkakör betöltésére lennék képes.

Ezért keresek/kérnék ötleteket.

Amit tudok: kisebb honlapokat el tudok készíteni, sajnos dizájner nem vagyok, inkább a feladatmegoldás és a működés az elsődleges, szóval programozgatok (de a képzett programozókhoz képest a tudásom igen csekély, hobbi szinten űzöm, kizárólag saját problémák megoldására).

 

Egyelőre ennyi, várom a javaslatokat!

 

Minden jót!