donjuan1984 Creative Commons License 2016.10.24 0 3 59670

OFF

A tegnapi napon végül is sikerült feljutni az új kilátóhoz a Prédikálószékre. 

Dömösről indultunk és ha már ott voltunk akkor a Rám-szakadékot is bevettük a programba; jól járható volt, nem okozott problémát az áthaladás. Érintettük Dobogókőt is, ahol már nyoma sem volt a kezdeti szép időnek; gyakorlatilag tejköd volt és mellé hideg, szeles idő. a forraltbor erejéig beültünk a síházba, majd visszatérve a sárga tanösvény jelzésig azon, majd a zöld négyzeten ereszkedtünk le a Thirring- sziklát is érintve. Ezután következett egy jelzetlen szakasz, egy nagyon rövid piros jelzés, majd újabb, a térképen csak szaggatott vonallal jelzett ösvény a Keserű-hegy megkerülésével a Dunakör emlékműig, ahol elértük a piros háromszöget, majd rajta pár perc múlva a kilátót. Nos, a mádia felhajtás megtette hatását, elég sokan voltak fent még délután 3 körül is, és ami igaz az igaz: a kilátó szépre sikerült és valóban nem magasodik a környező fák fölé..de akkor meg minek kellett? Igaz a legfelső szintről balra és jobbra is jobban ellátni, de Dobogókő felé továbbra sem. Van kiépített tűzrakó hely is.

Sokat nem is időztünk, elindultunk a Vadálló kövek fel. Amikor ideértünk jutott eszembe hogy jé itt már jártam anno, még pedig ha minden igaz Tavaszi Széll társaságában :) Elég technikás lefelé a szakasz még bakancsban is..pláne sima talpú sportcipőben, amiben az ifjúság több képviselője is próbálkozott. Többen kérdezték - akikkel fél 4 körül találkoztam- hogy mennyi még a Prédikálószék, és mindezt még a Vadálló kövek felé fél úton...nem tudom fel, illetve leértek -e, minden esetre úgy tűnik még mindig akadnak páran akik hirtelen ötlettől vezérelve, a várható terepet fel nem mérve indulnak neki 1-1 túrának, lesz ami lesz alapon.