tisztavíz_ Creative Commons License 2016.10.22 0 0 13840

Sajnos a szikés tipp későn jött, de azért köszönöm.

Elmentem a tapétaboltba. Nagyon pici bolt. Metylan normal és spezial volt (~200g, 2600 forint körül) erősen túlárazva és egy svéd gyártmányú, T betűvel kezdődő nevű (nem emlékszem és nem is találom) környezetbarát tapétaragasztó, fél kiló és 2000 forint alatt. Ezt akartam megvenni, kp. nem volt nálam, kártyás fizetési lehetőség nem volt. Az alátéttapéták eléggé napközis jellegűek voltak. 53 centi szélességben voltak stílusos tapétáik, de egyik sem volt az "ilyen kell nekem" kategória. Ezek szerintem inkább ajándékdobozra illenének, napi mozgatású dobozra nem biztos, hogy jó ötlet, hamar elkopna a puha mintázata. Nem vágnak, 10 métert 3000-4000 forintért soha nem használnék el. Maradok a Coverlux-os papíroknál. Tapétaragasztó helyett a Duvilax nem jó, nem korrigálható? A Coverlux-tól vennék 5 kilót, elég lenne egy darabig (a Planatol BB helyett is).

Egy másik, nagynak számító papírboltban telefonon még volt vastag lemezük, mire odaértem kiderült, hogy tévedtek. 1.5mm-es szürkelemez volt 500 ft-ért. Nagyon hajlong, duplán is kevés lenne a nagy dobozhoz. Rendelésre sem hoznak sem szürkelemezt. Borításhoz megfelelő papírok sem voltak itt. Planatol BB superior volt, ugyanannyiért mint a Panton-nál a sima BB, egyértelmű hogy nem a superior kell nekem, az egy más ragasztó. 

Vannak üzletek, általában kicsik, rendelésre hozzák ami kell. A legtöbb dolgot nagyítóval kell keresni egy nagyvároshoz képest. A belvárosban szinte mindig őrület van, lehetetlenség parkolni, szombat délelőtt még az interspar parkoló is tele van, ahol máskor mindig van hely bőven. Nem bírom elviselni a tömegnyomort. A belvárost komplett kerülöm, máshova is csak nyugis időszakban megyek, amikor már minden kis bolt zárva van. Egyébként sem tudok nap közben elmenni sehova, mert a túloldalon dolgozom és mire visszaérek este van.

Van még pár nyomda, ahol talán van szürkelemez, de a fenti okok miatt nagyon macera lenne utána járkálnom. Sokkal egyszerűbb a Panton-tól megrendelni, normális áron van és teljesen normális a postaköltség.

Előzmény: GPF (13839)