JégerLénárd75 Creative Commons License 2016.10.22 0 0 150

Tehát,ha nem akarjuk szándékosan tönkretenni a saját és utódaink életét,akkor valamit csökkentenünk kell azon a fogyasztáson amit eddig fogyasztottunk,valamiről le kell mondanunk,amiről eddig nem mondtunk le,valamit nem vásárolhatunk meg amit amúgy megvettünk volna.

Na most ha ezt így elővezetnék a széles rétegeknek,óriási felhördülést és ellenkezést váltana ki szinte mindenkiből,hogy nekem ne mondja meg senki mit vegyek!Márpedig én akkor is arra költöm a pénzem amire akarom!Stb stb.

Viszont ha úgy lennének ösztönözve,hogy bár kevesebbet fogyasztotok,mégis jobb nektek valami más miatt ,így már talán néhányan változtatnának bizonyos eddigi szokásukon.

Pl,Ha kevesebbet vásárolsz,vastagabb lesz a pénztárcád,vagy ha már elég vastag így is akkor kevesebbet kell dolgoznod.Ha már gazdag is vagy és keveset is dolgozol akkor nehéz rád hatni az tény.

Flmerülhet a kérdés:Jó,spórolunk,de akkor mi lesz a megspórolt pénzzel,hisz előbb utóbb úgyis veszünk rajta valamit?

Ezt én úgy oldom meg,hogy szabadidőt veszek rajta magamnak.Nem vállalok túlórát,nem maszekolok egyszóval abszolút hidegen hagy a plusz pénzkereset.SŐT,távlati tervem az hogy idősebb koromban vagy rövidebb munkaidőben dolgozom,vagy olyan munkát keresek,amit könnyebben,szívesebben tudok végezni,még akkor is ha alacsonyabb a bérezés.

Kb 2 éve indult el nálam valami agyi folyamat,hogy átértékeljem az életemet,és azóta sokkal jobban érzem magam.Többet vagyok a családommal,szívesen boldogan játszadozok a kisfiammal,ha fáradt vagyok pihenek szóval abszolút boldogan elégedetten élek.

Nem okoskodásból írom én ezeket,nem helyezem magam senki fölé én is hajtottam a pénzt aztán amit nehéz munkával megkerstem,szétszórtuk sok haszontalan kacatra,felesleges szolgáltatásokra.De egy reggel földrengésre ébredtünk,nem volt semmi különös de akkor elindult valami bennem ami teljesen megváltoztatott,eszembe jutott,hogy6-8 éve ha így élhettem volna mint most a világ legboldogabb embere lennék,és mégsem voltam elégedett,mégis többet akartam nem voltam felhőtlenül boldog.

De akkor szerencsére észhez tértem és rájöttem hogy mindenünk meg van ami a boldogsághoz kell

,de szószerint minden,semmi ingó és ingatlan tárgyra nincs ezeken felül szükségünk.

Na azóta élek környezettudatosan.

De egyenlőre ennyit,kicsitt off topic volt ez a hozzászólás mert ez már inkább életviteli téma, de szorosan összefügg a környezetvédelemmel.

Végső soron a fogyasztói magatartás megöli az emberek lelkét és a bolygót

Legközelebb írok arról ,hogy én mit változtattam meg a szokásaimon.