zscz Creative Commons License 2016.10.22 0 0 170581

Azt gondolom, hogy ez a 3-as felosztás már rég eltűnt. A Kapucziner (ahogy az összes jó minőségű pörkölő) már olyan profilokkal dolgozik, amik a kávé sajátosságainak kihozatalára helyezi a hangsúlyt. Ezen felül azt gondolom, hogy folyamatosan változik ez a profil, mégha nüansznyi is a különbség, mert hogy a kávé egy élő dolog így változik. Láttam már onnan nagyon világos és sötét pörkölést is, de ált a kettő között mozog. A túl világost én sem preferálom. Az eltarthatósága rohamosan gyengül, minél világosabb. Egy kávés rendezvényen beszélgettem az egyik Korzós teszterrel. Igazából ott kérdeztem, hogy mi értelme olyan kávékat pörkölni, vagy úgy pörkölni, hogy 3 nap azaz idő, amíg eltartható a kávé. Tök reménytelen az ilyen.

 

Előzmény: beeex (170580)