panthera negra Creative Commons License 2016.10.17 0 0 227

"Bele a gazdasági csődbe."

.

Kérdésem: hogy kerülhette volna ki,ha sem az eladósodásban nem volt döntése: mert az pl. az afgán háborúkra ment és a szocialista rendszer exportjára (ti. szinte csak Magyarországnak adtak hiteleket) és ezt a világrendszer használta a Szovjetúnió diszponálásával.

.

Másrészt a magyar gazdaságot sem Kádár rendszere határozta meg: hanem a KGST döntött: mit alapíthatnak és mit kell felszámolni az egyes országokban és a KGST-n belül is a Szovjetúnió diszponált.

.

Tehát hogy kerülheti el a Kádár rendszer a csődöt?

 

 

"munkánk szinte semmi nem volt,"

 

Az első szám első személy rátok vonatkozhat és ha ingyenélők voltatok az szerencsés volt, édesanyám belerokkant a munkába :( 

.

 

"Ez volt Kádár sikerének titka. És ez lett az ország tragédiája."

.

Az ország tragédiája: hogy ez egy kritikus fejlődési (pótolhatatlan) volt a kapitalizmus történetében, amikor a nemzeti tőke multinacionálissá alakul: ettől kezdve megszűnik a versenyhelyzet, tehát a 90-es évek exkomm országai már képtelenek felzárkózni. (pár félfelzárkózó szerencsés kivételt)

.

"Okosság, szorgalom, tudás, képesség és hajlandóság, az nincs!"

.

 

Egyetértek és ezt te tudod legjobban mi van nálad. Jó dolog, hogy a magyaroknál és más nemzeteknél szerencsére van. Magyaroknál és exkommoknál az okosság, tehetség, tudás és képesség behozhatatlan versenyhátránnyal is társul ami exkomm örökség. 

Előzmény: Afrikaans8 (223)