Stetten Creative Commons License 2016.10.10 0 0 23015

A lámpabúrák nem PMMA-ból hanem PC-böl (polikarbonát) vannak. (A PMMA és az ABS koránt sem bírja annyira a mechanikus igénbyevételt mint a PC, ridegebbek, könnyebben törnek.)

Fröccsöntés után erre visznek fel egy kemény kvarcalapú réteget. Mindkét oldalra. Ilyen keménységgel sem lakk, sem fólia nem rendelkezik.

UV-stabilizátor létezik, de víztiszta anyaghoz nem tudnak adalékolni, mert az opálosítja az anyagot. Meg lehet nézni hogy mit jelent az UV-stabilizált PC-üregkamrás lemezeknél a "víztiszta" kifejezés. /Kissé opálos, ami terasztetönek tökéletes, de fényszórónak nem az./

Ezért van szükség a védörétegre. Mindenki szive joga hogy melyik védelemben hisz. Én a magam részéröl úgy gondolom hogy a 2K-s lakkot autók fényezésének a védelmére találták ki, nem müanyagok UV stabilizálására.  (Primer nélkül eleve nem garantált a megfelelö tapadás a müanyagon, primerrel meg opálos lesz.)

A fóliát nem ismerem, de valószinüleg azt sem kifejezetten fényszórók javításához fejlesztették ki. Próbáltam neten rákeresni, de kifejezetten erre a célra való fóliát nem találtam. Ha esetleg valaki tudna egy linket, megköszönném.

Előzmény: Avant1 (23010)