[fidelio] longear Creative Commons License 2016.10.06 0 0 5527

Sziasztok!

 

Egy olyan kérdéssel fordulok a szakavatottabb kollégákhoz, hogy milyen módon lehet kicsikarni tisztességes összeget egy kárrendező cégtől?

 

Vázolom a helyzetet:

 

Még januárban volt egy károm, amit a biztosító rendezett a kárrendező cég felé (értéke: 562.276HUF) ők még a kárösszeg kifizetése előtt megcsinálták a kocsit (amit nagyra értékelek, de nyilván egyértelmű volt hogy a biztosító fizetni fog).

Az alkatrészeket én vettem hozzá csomagtérajtót és rolót az egész kb 130.000-be került (90.000 az ajtó, 30.000 a roló + benzin).

 

A kocsival a következő teendők voltak:

Beszerelni az ajtót (tökéletes állapotban volt színben egyezett), kihúzatni a kasznit (de lehet hogy nem is kellett, mert olyan hatalmas sérülés azért nem volt..., de tegyük fel), hátsó lökös fényezés (egy kis hiba lett rajta de fényezték az egészet).

 

Aranyosak kedvesek voltak, amíg a procedúra zajlott, de nem igazán jelentkeztek, hogy utalt a biztosító, csak mikor papírt kaptam róla és szóltam nekik, hogy majd megyek elszámolni, akkor beszéltünk.
(sok dolguk van biztos, oké, mindegy is)

 

Nem is lenne semmi gond (nem nyerészkedni a akarok a biztosítón), ha kifizetnék szépen a 130-at és kész.

 

DE, azt a választ kaptam, hogy mivel a kárfelmérő lapon nem lett jelezve a csomagtér roló (amire külön felhívtam a figyelmét a "szakértőnek", aki azt tudomásul is vette, a macskakaparásával mégsem jelölte, a mellesleg olvashatatlan indigózott nyomtatványon), így 90-et akarnak adni.

 

Nem vagyok egy reklamálós fajta, de igencsak átverve érzem magam. Senki nem fogja nekem megmagyarázni, hogy a fent leírt javítási költség 472.276HUF. Tehát, ha már ilyen jól kaszáltak az eseten, elvárnék némi rugalmasságot kifizetni való összeget illetően.

 

Szerintetek milyen tárgyalási pozícióban vagyok jelenleg? Milyen eszközökkel élhetek, amik jobb belátásra téríthetik kárrendezőt? Elkérhetem a számlákat? Esetleg a biztosítótól?

 

Előre is köszönöm a válaszokat!