Nachat Creative Commons License 2016.10.04 0 0 230

Szia! 

 

Növényből sosem elég, nálam is dugig van a (panel) lakás velük. Akad 3 m-es fikusz, még most is virágzó viaszvirág (több m-es hajtásokkal), akváriumból kinövő Dieffenbachiák és Epipremnumok (utóbbi is jó pár m-es hajtásokkal kúszik-mászik mindenfelé), és persze a jó öreg nyelvek, amik afféle sövényként sorjáznak az ablakpárkányokon. Kell a zöld, mert ebben a nagy faluban (Budapesten) sajnos nincs túl sok belőle. Persze, vannak ugyan parkok, ligetes-fás helyek (Népliget, Margitsziget, Citadella stb.), de nem lehet mindig ott az ember...

 

A 'Robusta' fajtán tényleg szembetűnő a nyári változás, de még az "unalmasabb" S. trifasciata-alapfajon is jóval kontrasztosabb mintázatú, szélesebb, vaskosabb levelek fejlődtek a nyáron. És az ilyen levelek nem is fognak lekonyulni-meggörbülni, úgy állnak, mint a cövek (nem kell összekötözni sem). Nálam van néhány tő S. bacularis is, amelyeknek eleinte eléggé gyenge, ide-oda konyuló, lehajló leveleik voltak, de ezen a nyáron szépen kikupálódtak, és az amúgy vékony "spagetti"-levelek teljesen egyenesen állnak, megtartják magukat támaszték nélkül is. Tehát nem csak a küllem, de az "állag" is fontos, egy egészséges Sansevieriának nincs szüksége levél-összekötözésre.

 

Ha a levegő nem hűl le túlságosan (éjszaka kb. 14-15 fok még beleférhet, ha jó sok napot kapnak), akkor nem lesz semmi gond. A sárga-csíkos fajták (főleg a Golden Hahnii) azonban érzékenyebbek lehetnek. 

Előzmény: Arany láng (229)