Polargirl Creative Commons License 2016.09.26 0 0 263

Személyes tapasztalatom is van, sajnos, én lennék a gonosz ex... és a saját életünkről ennél részletesebben most nem szeretnék beszámolni, mert óhatatlanul magukra ismerhetnek a felek (és ismerőseik), bármennyire kozmetikázom a dolgokat... ha meg túl sokat takarok, akkor meg erősen félreérhető a dolog.. Csak azt tudom, hogy ennél normálisabban, nyitottabban nehéz hozzáállni a dolgokhoz, amit csinálok, az a "rendes" és a "balek" határán mozog erősen és még így is én vagyok állandóan a rossz, meg aki nem veszi őket figyelembe... Holott csak az van, hogy néha húzok határokat a saját magam érdekében. De nagyon sok olyat benyeltem már, amit nem lett volna kötelező.. és azt látom, hogy a volt feleség mindig "rohadék", bárhol bárkit olvasok. Lsd. második feleségek blogja. Mondjuk ebben is van ráció, a lelkiismeretet valahogy el kell hallgattatni, tehát ha az illető nem azon akar keseregni, hogy tönkretett egy családot (ami persze szerintem sem állja meg a helyét, de ahogy a válás során a gyerekek is önmagukat hibáztatják, úgy a harmadik is emiatt forog álmatlanul éjszakákon át, bárakárhányszor nyugtassák meg, hogy ha működött volna a házasság, nem került volna képbe..). Nos hosszútávra a lelkiismeret elhallgattatására kiváló recept, ha a feleséget démonizáljuk, a férjet áldozati szerepbe tuszkoljuk, magunkat pedig szentté avatjuk, mint az áldozat megmentőjét. A feleséged tökjófej és te egy seggfej vagy, amiért így viselkedsz vele, nyilván nem az a gondolatkör, amire fel lehetne húzni egy bármilyen szintű kapcsolatot..

 

Ezen felül különböző oldalon álló ismerőseim is vannak.. Természetesen nincs két egyforma háttér, de nagyon hasonló sémák mentén bontakozik ki a történet. Egy szeretői viszonyból induló kapcsolat átlag életkora maximum 2 év (beleszámolva a szeretőként eltöltött időt is). 3 kivétel van:

 

amikor tényleg nagy egymásra találás van (mondom, ez azért viszonylag ritka),

 

amikor az új belépő/vagy a váltást kezdeményező fél "hostage" szituációba kerül és nem tud kilépni...

 

illetve amikor nem borít senki semmit és mindenkinek úgy jó ahogy van, tehát marad a szerető szerető, a házas meg marad a házasságában, a férj/feleség meg tetteti a vakot-süketet asszisztálva a házasság nevű színjátékhoz és valamiért mindhárom/vagy esetenként mind a négy résztvevőnek ez a legbiztonságosabb. De ahogy bejön az, hogy valaki többet szeretne, vagy valakinek ez nem kényelmes, ott is életbe lép ez a 2, maximum 3 év..

Előzmény: fürtös99 (262)