Azzal jó irányba mozdult a dolog, hogy a közlekedési hatóságtól kivették a személykocsik sima vizsgáját. Itt volt tisztán az a helyzet, hogy Pityuka odatolta a kocsit a vizsgára, aztán ott vagy bukott, vagy nem. Csak a fizetés volt biztos.
Most elvileg úgy van, hogy beviszed egy szerelőműhelybe, ahol van vizsgáztatás. A szerelő a próbavizsga keretében átnézi a kocsit, és utána indítja a vizsgafolyamatot, amikor szerinte megfelelő a vizsga. Így logikus is.
Magyarok vagyunk... 8 évente cserélünk olajat. "hogy gondolod, hogy műszaki előtt még költünk az autóra. Pláne a drága szerelőnek nem fizetünk, mert úgy is lehúz"... (remélem, érted az iróniát)
Nem csak a rendszer a hibás. A júzereket se kell félteni errefelé.
...csak klímát ellenőriztettem a napokban, de oda is úgy vittem a kocsit, hogy előtte lemostam, kitakarítottam, még a motorteret is kifújkáltam, letörölgettem, hogy jó érzéssel nyúljon hozzá a szaki. Mindig igyekszem olyan állapotban tartani a kocsit, hogy akár most is be lehessen vinni vizsgára. De. Nem azért tartom így, hogy átmenjen a vizsgán, hanem azért, mert holnap, meg holnap után, meg azután is kérdés, és bizonytalanság nélkül el kell jutnom biztonságosan a munkahelyre. Szerinted hányan tartják így rendben a kocsijukat a "0%-os 10éves hiteles suzukik országában", ahol 15. éve fizetik a részletet, és még mindig több a tartozás, mint a kocsi értéke.