Laboda Gergő Creative Commons License 2016.09.22 0 0 0



A zsolnai rész a mienk , és a Török oldal a szomszédé, akinek csőtörése volt,de mivel ez egy teleknek számít egy helyen futnak a vízvezetékek, a zsolnai(miénk) részen, tehát "szolgalom" történt ,mivel a mi részünkön kellett felásni az a kis utat,amivel pirossal jeleztem, és annyit ástak fel amennyit bejelöltem hogy megtalálják a csőtörést(ami még nem sikerült) 

Ügye elméletileg a szomszédnak van csőtörése, ezért neki vagy a biztositojának kell fizetnie a kárt,és a helyreállítását. 
A szomszéd Török oldal,elvileg 2 biztositása van. 
Az első megnevezése ez a Elműnél az Otthon Gyorsszervíz, ami 30ezer forintig 4 óra alatt kiszáll és elhárítja a hibát. (egyértelműen itt jóval nagyobb összegről van szó) 
A probléma az, hogy felástak mint jelöltem a képen pirossal 6 métert, és körülbelül 2 hete nem csináltak semmit ,hanem áll a gödör ott, és hiába probáljuk hivni őket,nem érjük el őket. 
(Amúgy ezt a vizvezeték szerelőt ez az Euro Assistance közvetiti ki, tehát talán nála is lehetne panaszt tenni) 
És mivel most a Török oldal vízellátása megvan oldva egy ideiglenes gumicsővel a föld felett, ezért őt nem érdekli a helyreállítás, talán azért se mert nem fizetőképes vagy nem létezik a "második biztositása" 
Az az első kérdésem, hogy milyen jogi lépéseket tudok tenni a vizvezeték szerelő cég ellen, hogy 2 hete itt hagyták így a munkálatokat? Esetleg KÖJÁL, OKI (országos környezetegészségügyi intézet)? esetleg szerződésen kivül okozott kár miatt kártérítés ellenük? esetleg valamilyen feljelentés tehető?
Tehat kocsis utca bejáratunkon nem vagyunk képesek bejönni, ezt nagy kerülöt jelent nekünk hogy bejussunk a házba.
Másik kérdésem azonban amit feltételezünk, hogy a Török nem fizetőképes,és nincs második biztositása,és neki ez az ideiglenes megoldás meg is felel,mert kap vizet, azonban nekünk most felturták ott az utat,és hogyan tudjuk kikövetelni tőle a pénzt/helyreállítást?