Tomsza74 Creative Commons License 2016.09.22 0 0 128305

Azt nem tudom, hogy honnan veszik, de ez az elterjedt. Ha szóba kerül ez a téma, mindig az az első kérdés felém, hogy te mennyi vizet teszel a cefrébe? Mikor mondom semmit, (vagy is csak a birshez) nagyon érdekesen néznek rám. Mosni nem szokták a gyümölcsöt. Jó esetben kerül hozzá élesztő. Majd a cukor jól átforgatja mondják. Nem szirupot főznek a cukorból, hanem a sok cukorhoz sok vizet tesznek, hogy hamarabb feloldódjon (ezért van a híg lötty). Az öregek meg megmondták, hogy hamar munka ritkán jó! Az a lényeg hogy sok legyen, hogy milyen az már mellékes. Az aromásabb gyümölcshöz 10-12 kiló cukrot is hozzátesznek. Másik tévhit hogy abból a gyümölcsből van sok pálinka ami jó leves. Valahogy ezt sem értik hogy hiába leves, ha kevés benne a cukor. De hogyan is értenék, amikor egy talicska cukrot tesznek hozzá.

Előzmény: snapszmester (128301)