zsig Creative Commons License 2016.09.21 -4 7 107079

"Azt mondanom sem kell, hogy a külső szolgáltatók járműveinek kilométerenként többet fizet a BKK, mint a BKV-s járművek kilométereiért"

 

Az megvan, hogy a BKV nem kilométerben, hanem bemondásra (ún. indokolt költség) van kifizetve minden hónap végén? És, ellentétben a többi céggel, a BKV-nak megvan arra is a lehetősége, hogy a többi, versenyhelyzetben nem lévő ágazatnál mutasson ki "közös költségeket". Kell udvari cég egy ekkora városban, nem ezt vitatom, viszont a piacról jövő vállalkozók esetében minden tudható: ez ennyibe fog kerülni a megrendelőnek, mert ennyi a futásteljesítmény. A BKV esetében erre nincs lehetőség, és mindenki azt láthat a számokban, amit akar. 

 

A forgalommal összefüggő tevékenységeket elnézve szinte kizárt, hogy a BKV egy ugyanolyan autóbuszt olcsóbban üzemeltet, mint egy magáncég. Ez nem feltétlenül baj addig amúgy, ha nem egyedül van a placcon: az a udvari cég a váratlan helyzetek kezelésére könnyebben felhasználható a tulajdonos utasításai útján (lásd migribuszok, ahol a VT csak később kapcsolódott bele a szállításokba), mint egy magán, aki a második kifizetetlen számla után szedi a sátorfáját. 

Előzmény: Törölt nick (107073)