Mr.Rain86 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 94700

Sziasztok!

Téli gumit kell vásárolnom és vagy lemezfelnit, vagy alufelnit is hozzá. Mivel újonnan a lemezfelnim 18-20 ezer forint, így arra gondoltam, hogy egy 16-os, vagy 17-es alufelni megvétele sem verne földhöz anyagilag, és autó is mutatna valahogyan.

A nyári időszakban 18-as, fekete felnikkel járok egy fekete autóval. Imádom, mindig nézegetem, még a telefon hátterem is a kocsi.... :)) 

Namármost eolvastam a neten fellelhető témával kapcsolatos magyar cikkeket és ebben a fórumban is olvastam értekezést erről. Az tiszta sor számomra, hogy miért lehet esetleg praktikusabb (és olcsóbb) a lemezfelni télre.

De! Mivel imádom a kocsim, így jó lenne, ha nem csunyulna el 16-os lemezfelnivel...Találtam neten kb.35ezer/db áron télre felkészített alukat. Igazából nem is a felniket féltem elsősorban, mert jól bevált útvonalakon közlekedünk, általában rövid tátvokat (5-10-25km) és télen sem kátyúsak az utak számottevően.

A fékeket féltem inkább, meg azon részét a futóműnek, ahova a lemezfelni nem engedi felverni a sós, latyakos, sáros löttyöt menet közben. Plussz a kocsi sajnos télen is kinnt áll, hóban is, talán az sem jó az alufelninek.

Mit gondoltok? Használ valaki közületek alut télen? Mik a tapasztalatok?

Üdv.