Chani2 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 5521

Sziasztok!

 

Tegnap délután hátulról belém jött egy régi Suzuki Swift (elbambult a vezető, ráadásul gyorshajtott, és hiba fékezett elég nagy sebsséggel csattant belém így is), miközben én balra akartam kanyarodni, álló helyzetből, indexelve egy 2001-es Golffal. A nő elismerte a felelősségét, kitöltöttük a kárbejelentőt, és van tanú is, ha mégis meggondolná magát a károkozó, mert rendőrt nem hívtunk, a károkozó eléggé be volt rezelve, hogy a roncsá tört autója mellé még kap egy vastag kis csekket is a rendőrségtől.

Mi szerencsésen megúsztuk a gyerekkel, a másik autóban a vezető és a mögötte lévő utas bekötve volt, nekik véraláfutásos lett a bőrük a biztonsági övtől, az anyós ülésen lévő srác viszont lefejelte a szélvédőt, ami be is repedt, mondjuk váltig állította, hogy be volt kötve, és csak megnyúlt a biztonsági őv (én meg Mata Hari vagyok...).

 

A problémám ott kezdődik, hogy bár vétlen vagyok a balesetben, a számlaképes karosszériás azt mondta, hogy mivel nagyon megsérült a jármű bal hátulja (kiszakadt a lengéscsillapító, sérült a fútómű, meg eleve a karosszéria 20-30 centire benyomódott), ezért szinte biztos a gazdasági totálkár, és erre még majd nekünk is rá kell fizetnünk, hogy visszakapjuk az eredeti állapotot.

Én ezen eléggé fennakadtam, mivel tényleg vétlen vagyok, és itt állok értetlenül, hogy miért nekem kell még százezreket fizetnem azért, hogy az autó olyan legyen, mint volt. Így is, most még hetekre a szerelőnél ragad, elég probléma ez nekem.

 

Milyen tapasztalatotok van, hogy ilyen esetben mit érdemes tenni, hogy ne kelljen ráfizetnem, vagy csak minimálisat? Nem akarok nyerészkedni az ügyön, csak az autót akarom üzemképesen visszakapni.

 

Előre is köszönöm a válaszokat!