Bubuca Creative Commons License 2016.09.12 0 0 14933

Csak annyi hozzáfüznivalóm van,hogy a stabilizáló izmokkal nem csak az a gond,hogy elgyengülnek - hanem az hogy ha már kialakult egy sérülés (pl porckorong  degeneráció -ami mindig idővel együtt jár izületi diszkonforttal is)akkor az idegrendszer védekezésképpen szignifikánsan csökkenti a stabilizáló izmok aktivitását és koordinációját.. amivel sajnos a terhelhetőség tovább csökken. Es ez az idegrendszeri reakció nem csak a gerinccel van igy.

Tehát mikor valaki elkezdi a rehabot - azert nem nagy sullyal kezdik,mert ezek az izmoknak  - illetve az idegrendszernek kell megtanítani,hogy koordináltan dolgozzanak és bekapcsoljanak amikor kell. 

12 alkalommal voltam másfél perc!!!multifidus edzésem..és derékfájás nélkül guggolgatok,emelgetem naphosszat a12 kilos gyereket...és jövök-megyek órákat csigolyacsuszással meg sérvvel - előtte 2 kilo tejnél több már nagy probléma volt..vagy 45 percnél több jövés-menés. Nem a training idő számit - hanem hogy a megfelelő izmot sikerüljön aktivizálni. És hogy annyira ne legyen még nagy az alapsérülés,hogy ne lehessen valamelyest elkezdeni edzeni.

De én azt is belátom,hogy azok az emberek,akinek nincs komolyabb sérülése mint egy sérv meg kis derékfájás..azok nem fogják megérteni hogy mi az amikor a minusz 100rol kell indulni(ahová 1 hónap alatt el lehet jutni)és nem azért mert lusta voltál és nem sportoltál elötte..hanem mert szerencsétlen genetikával indulsz..amit akkor amikor még effektívebben lehetett volna(csontosodás befejeződése)..észre sem vettek.

Előzmény: poroly2 (14927)