Törölt nick Creative Commons License 2016.09.10 0 0 3119

A multifunkciós időzítő külső trigger hatására is tud működni, ezt a kék színnel rajzolt kapcsolóval lehet adni neki, ami GND-re zárja a trigger inputot. Például egy manuális triggerhez képest késleltetni, vagy arra átbillenni stb. ez részletesen le van írva a lehetséges üzemmódoknál.

 

De trigger nélkül is működhet, mondjuk végtelenített loop módban, T1 és T2 időket beállítva, be-ki kapcsolva.

 

A példa kedvéért T1=4 óra, T2=18 sec, így tudna öblítgetni.

 

A másik timer hasonló az üzletekben is kapható, konnektorba dugható időzítőhöz, amivel az volt a gondom, hogy csak percekre tudtam programozni. Így a legrövidebb öblítés 1 percre adódott.

 

Mivel régebben olvastam itt-ott, hogy processzoros víztisztítóknál az óránként 18 sec öblítés egyfajta ajánlott vagy előforduló érték, de én nem akartam óránként 1 percig folyatni a vizet, ezért inkább 3 óránként 1 percre programoztam. Ez vízpazarlásban kb. ugyanaz. Néztem ugyanis a vízórát, havi szintre átszámítva túlzásokba sem akartam esni. Így végül arra jutottam, hogy ez nem olyan sok, de többet már nem kellene elnyomni a lefolyóba.

 

Később megcsináltam a másik áramkört, azt már be tudtam állítani óránként 20 másodpercre. Nagyjából legalábbis, mivel nem kvarcvezérelt, csak egy tantálkondenzátor töltésén-kisütésén alapuló áramkör.

 

A két fogyasztót valóban nem lehet így sorba kötni, a többit nem tudom most hirtelen vizualizálni, így este lévén már nem vagyok annyira topon, agyilag.

Előzmény: Tücsök-koma (3116)