Tücsök-koma Creative Commons License 2016.09.10 0 0 3116

Köszönöm a segítséget! Az elvet tökéletesen megértettem. A kapcsolási rajz is rendben van, de az időzítő bekötésit nem értem.

 

Viszont kitaláltam a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldást, kíváncsi vagyok a véleményedre.

Jelenleg ugye a szennyvíz ágban van az öblítő szelep, ami nyugalmi állapotban egy 1800-as szűkítő, amikor áramot kap akkor van csak 18sec-ig szűkítetlen átfolyás. Utána pedig ott van a mágnesszelep.

Fizikailag maradhat ez a bekötés, csak elektromosan kell átvezetékelni, majdnem úgy mit a te kapcsolási rajzodon.

 

Tehát ha jól gondolom a P1 és P2 azok a nyomáskapcsolók. A timer után egyből sorba kötve jöhetne az öblítő szelep. alatta az elágazás majd ugyan ebben az ágban a mágnesszelep (te betápszelepet írsz). A timer pedig lehet egy sima időkapcsoló, ami mondjuk 4 óránkét bekapcsol 15sec-re.

 

1. Kinyitóm a csapot, zár a magas nyomású kapcsoló, és indul a szivattyú, valamint nyit a mágnesszelep, az öblítő szelepen nem folyik áram, így az sima szűkítőként funkcionál.

2. Időzítő kapcsoló kapcsol be. Áram folyik az öblítő szelepen ezért 18sec-re nincs fojtószelep funkciója teljes az átfolyás. És nyit a mágnesszelep is. A dióda miatt a szivattyú nem indul, de ez kifejezett előny, legalább csendesen öblít.

3. Az a szerencsétlen eset amikor pont automatikus öblítés van, és kinyitom a csapot is. Ekkor gyakorlatilag,a szivattyú még pluszba rá fog dolgozni a szennyvízágra is. De ugye jelenleg is így működik bekapcsoláskor, tehát ez így már kompromisszumként elfogadható számomra.

 

 

És akkor jöhet a kritikus pont, a timer bekötése. Nem is kell ennyire bonyolult áramkör, mert ha jól értem ennek 8 funkciója is van.

Elég nekem egy sima időzítő, ami 4 óránként bekapcsol 18cec-re. 

A kérdés tudsz-e ebben segíteni, hogy ilyet találjak, vagy hogy az általad is linkeltet hogy kell bekötni, mivel azon van 6db bekötési pont. Márpedig 4-nél több nem kéne, ha nincs saját tápja (elemes) az időzítőnek, ha van akkor 2 bekötési pont is elég kell hogy legyen :) Ez most persze logika csak....

 

Ja és még egy kérdés mi az a trigger (reléérintkező)? Mert ha jól gondolom a timer az áramkör.

 

Előzmény: Törölt nick (3115)