KissMe Creative Commons License 2016.09.09 0 0 2096

Mi közös megegyezéssel váltunk, ügyvédünk sem volt. Ez azt jelentette, hogy a válókeresetet is én írtam meg, nyomtattam ki, küldtem el. A keresetbe beleírtuk, hogy a vagyon megosztásában megegyeztünk, a gyermek elhelyezésében így-és-így megállapodtunk, a közösen használt ingatlan az alperes tulajdonában van és marad is, stb. stb., tehát gyakorlatilag minden kérdést lefedtünk. A bírónak nem volt semmi külön kérdése a tárgyalás során. Két tárgyalást tartottak, az első a még régről "békítőként" ismert, a másodikon ítéletet hirdetett a bíró, kimondta a válást.

Mivel ügyvédünk nem volt, egyedül a per 30.000 Ft-os illetékét kellett fizetni, ezt a keresetlevélre kellett ráragasztani illetékbélyeg formájában. Az illeték alól van mentesség, ennek a feltételeit leírták, de már nem emlékszem pontosan, és mi nem is feleltünk meg egynek sem. Szerintem ha mentesség adható, akkor is csak utólag, tehát először mindenképpen meg kell venni az illetékbélyeget, és talán visszatérítik.

Szóval ügyvéd nélkül csak úgy lehet válni, ha tényleg MINDENBEN megegyeztek, de az eddig itt leírtak alapján a ti esetetek számomra nem ilyennek tűnik.

Előzmény: csak mi 3an... (2094)