Jani71 Creative Commons License 2016.09.09 0 0 23785

El is készült a napraforgós verzió. Ezt 1 %-ban próbáltam ki. Az eredmény levéltetűre is totális.

Gondoltam, megmutatom, ha valakit érdekel.

Ja, és az áráról, mert egy kicsit matekoztam is, nem mintha a gyári olyan nagyon drága lenne:

1 kg gyári kenőszappan általában 650-700 Ft (1. 2.), de kaphatjuk ennek majdnem a duplájáért is.

Ha én itthon készítem, akkor (gyanta nélkül, de tehetek bele azt is ingyen) nagyjából 200 Ft (KOH).

Ez ingyen, 'hulladék' pecsenyeolajból készültre vonatkozik, természetesen ha boltban veszem,

akkor az emeli az árát. Ki fogom próbálni marhafaggyúból is, azt is úgy kaptam...

Amennyiben boltban vett olajat számolok, akkor tulajdonképpen kb. 250-nel lesz drágább.

Világos, hogy ez már jelentős drágulás, de még mindig a boltinak a 2/3-ánál tartunk.

Természetesen ingyen zsiradékból főzve éri meg igazán, mivel ugye a bolti kapásból duplázza.

Ha 10 literes permetlé mennyiségre számolom, akkor 1 %-ban használva egy adag

(az 'ingyenes' alapanyagból készült esetén) nagyságrendileg 20 Ft...

Tehát összességében szinte ingyen van egy totális hatású levéltetű (és szövőlepke) irtó szerem.

Ami nem utolsósorban környezetbarát, nem 'méreg'.

Valószínűnek tartom, hogy akár még gombaölő hatása is van, de erre nincs biztos tapasztalatom.

Azt se tudom, hogy esetleg miként hat egyéb rovarokra, hernyókra, lárvákra.

Lehet, hogy jövőre kipróbálom egy kontroll fán szilvamolyra és társaira. Hátha beválik.

Il leírta, hogy miként hat a levéltetűre.

A matekozással kapcsolatban: mielőtt még valaki rám szórná, hogy kicsinyes vagyok,

annak tájékoztatásul közlöm, hogy nem. ;-) Csak szeretek kotyvasztani és így két legyet ütök...

Ráadásul itthon van a rengeteg 'hulladék' zsiradék. Ennyi szappant meg kinek főznék...  ;-)

Előzmény: Jani71 (23761)