Barna maci Creative Commons License 2016.09.05 0 0 34

Nem a Prohardver züllött le, hanem megnőtt az okoskodók száma, de elég nagyot. Sajnos ez tényleg így van ahogy mondod és nyugi nem csak te, sokan mások is írtak már erről az oldalon eldugott topikokban vagy épp privátban, más üzenetküldőn. Nem lehet már se számítástechnikai szakmai témában, se más szakmai témában, se hétköznapi off beszélgetésben elmélyülni, mert az esetek felénél már tuti, hogy jön valami magát felsőbbrendűnek tartó, nagyokos beszólogató megmondóember vagy valami arrogáns stílusú tag, lekezelő, elnyom stílusban, de nagyon sok a troll is, ki vagy te itt típusú ember. És ráadásul nem is főleg újoncok, hanem inkább őstagok vagy annál is nagyobb rangúak osszák azt észt. De van egykét házigazda és moderátor és jómunkásember is aki elrugaszkodik nem kevésszer a földtől.

Sajnos ez van, ahogy nőtt a felhasználói bázis úgy arányaiban több lett a kretén, régebben csak az értelmesebbje járt oda, bár akkor is volt mikor betalált valami nagyokos, de félévente egyszer talán. Utóbbi időkben ez átment heti, kétheti alkalomra. Azt is tudom, hogy jópáran emiatt lettek ilyenek, régen normálisak voltak, de hülyét csak hülyén lehet lenyomni, csak sajnos már nem tudnak különbséget tenni ki a hülye meg ki nem, random aki nem tetszik leugatják.

Vannak komolyabb esetek is, mikor pl. egyértelműen összeáll egy pár emberes csapat és arra megy ki a játék, hogy adott topikban lenullázzanak a földig és főhülyének állítsanak be addig forgatják a szavaid, még bántóbb mikor ráadásul olyan tagok is csatlakoznak a buliba akikkel együtt topikoztál több helyen is hosszabb ideig, majd a generált balhénál odamegy és ő is ugyanúgy fikáz.

Nekem alapvetően ennél telt be a pohár másfél éve, akkor hagytam ott az oldalt végleg, azóta csak havonta 1-2x felnézek read only, vagy ha gondom van géppel amivel nem tudok mit kezdeni teszek fel kérdést, de látom hogy mi megy ott és a helyzet azóta is változatlan. Nem is fog változni már.

Vagy otthagyod az oldalt vagy leszűkíted a használatát arra a topikokra amit ismersz hogy nyugodt. Mást nem tudsz vele csinálni úgy se, az emberek ilyenek, le kell szarni, aztán homokozzanak együtt ott ahogy akarnak, ha ennyi öröm és elfoglaltság van az egész életükben.

 

A moderáció néha valóban nem 100% objektív és egyenletes, de összességében nincs vele baj, sőt inkább laza is, elvégre nagyon sok hülyeséget és beszólogatást megtűrnek. A tiltás is lépcsős ráadásul enyhülős ha nagyobb időközönként nem kapsz, kell hozzá kemény viselkedés, hogy kitiltsanak végleg. Az hogy 3 napot adtak pff, én hányszor kaptam mikor védtem magam és visszaszóltam pár faroknak... Szerintem nincs probléma a moderációval vagy ha van is az, hogy gyenge, nem csapnak oda a keménykedő, arrogáns, beszólogató stílusért ami generálja a sok szart.

A probléma a sok idióta emberrel van akik a napi örömöt abban lelik, hogy épp milyen formában osszanak le, szóljanak be, bunkózzanak, trollkodjanak végig.