zsazska Creative Commons License 2016.09.04 0 0 125328

Szia Kyo77!

 

A felelősség eszerint valóban kölcsönös a szomszédod, és köztetek. 

Nem értem az állatorvosotokat. :( Ez a meg kell várni az egy éves kort, ez egy régi, elavult nézet, amit már évtizedek óta megcáfoltak. Igazából a kutyus egészsége szempontjából is az ivarérettség előtt történt ivartalanítás a legkedvezőbb, amit általában 6-8 hónapos kor között szokás elvégeztetni. Olvass utána itt: http://www.palavet.hu/kan-kutyak-ivartalanitasa/

Ne halogassátok hát tovább, mert mire ezek a kicsik 3 hónaposak lesznek, a szuka megint ivarzani fog, és elég egy kisebb áramszünet is ahhoz, hogy megint a szomszédban találjatok rá. 

Konkrétan Golden-Shar-pei keveréket tudtommal nem láttam, de az igazság az, hogy a keverékeknél nem ritka, hogy az apa ismeretlen marad. Az egyazon időpontban több kantól is képesek vemhesülni, szóval az általad felvázolt helyzet szerint az is megeshet, hogy az összes kölyöknek más-más apja van. 

Ha ennyire vacak a szomszédodnál a kerítés, és a kapu sincs zárva, akkor feltételezem, hogy láncon tartja szerencsétlen kutyát.:(

A legjobb az volna, ha a szomszédod is ivartalaníttatná a kutyát, mert így sajnos fél évente számítani. 

Vannak ivartalanítási akciók. Érdemes volna egyre beneveznetek.

 

Ha már így alakult, fotózd le a kicsiket, ha és oszd meg minél több helyen a képeket, hogy mire a 8 hetes, vagyis az elválasztható kort elérik, addigra lehetőleg legyenek rájuk jelentkezők! 

 

 

 

 

 

Előzmény: Kiyo77 (125327)