Dr. Klíma (X) 2016.09.01 0 1 72928

Vagy 2 percig gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán válaszoljak e neked...

Nem sok értelmét látom, de felteszek neked pár kérdést, kérlek válaszolj rá.

Van egy árajánlatod, döntesz, hogy azt szeretnéd megvalósítani és tisztában vagy vele, hogy csak akkor lesz belőle valami, ha számla ellenében kifizeted a klíma 100%- át előre utalással. A szerelést, beüzemelést akkor, mikor kezedben a távirányító és minden úgy van ahogy előre megbeszéltétek.

Lecsengetsz 5 ropit, majd nem jön a számla....vársz, vársz  

- meddig vársz tétlenül?

.... majd valamikor telefonon(?) felhívod a vállalkozót, aki nem veszi fel. ....és továbbra sem történik semmi, de a meleg tombol körülötted, hisz nyár van.... 

- Mit csinálsz????

- beletörődsz, hogy buktál 5 ezret és elfeledkezel az egészről keresel ismét valakit és megcsináltatod egy másik klímással a melót???

- Nem próbálkozol meg egy mail-t írni, hogy hol a géped, hol a lóvéd?

- ...ha az nem megy, akkor sms-ben felvenni a kapcsolatot?

A cégnek van 5 publikált telefonszáma (csak neked leírom)

hétfőtől vasárnapig, éjjel-nappal hívható telefonszámok:

+36 20 999 333 6

+36 20 999 333 7

hétköznap, munkaidőben hívható, szerviz telefonszámok

+36 20 999 666 1

+36 20 999 666 2

+36 20 999 666 3

Elvileg az egyik számot 1-szer, míg egy másik számot 2-szer csörgetett meg, melyre nem reagáltunk...

Beletörődsz 3 hívás próbálkozás után, vagy azért este 8 kor rácsörögsz, hogy nem-e megkéne cseszni magatokat, hogy nem hívtok vissza??? Vagy esetleg dobsz egy sms-t, hogy hé-izé mi a fas.rt nem hívtok vissza?

Én még továbbra is feltételesen fogadom, hogy egyáltalán volt-e hívása, keresési kapcsolatfelvétel irányunkba.

Szerinted megtehetem, hogy egy megkötött üzletet eldobjak csak úgy, mert nem hívom vissza, ha keres? (és ráadásul 2 különböző ember, hisz 2 különböző számot is hívott)

Én azt egy percig sem vitatom, hogy aznap este Ő visszatelefonált és telefonban mondta, hogy megrendeli az ajánlat szerinti x-y-c variánst... 

...Az ügyfélnek mindig igaza van, még akkor is, ha személytelenül tudja megtenni.... 

Napi szinten értékesítünk berendezéseket, szerinted elképzelhető, hogy csak neki nem mondtuk, hogy írásban erősítse meg a megrendelését?

Bárki jelentkezik nálunk telefonon kéréssel, vagy kérdéssel, azoknak is azt mondjuk szinte kivétel nélkül, hogy mailban adatokkal együtt írja meg és válaszolunk neki.

A felmérési díj tartalmazza a kiszállást, parkolási díjat, ügyfél igénye szerinti egyedi műszaki szaktanácsadást ....de ebben az árban van az is benne, hogy képzett ember megy ki, aki már azért látott klímaberendezést, és nem az a fő cél, hogy "rásózni" valamit a szerencsétlen ügyfélre, hanem az, hogy műszakilag egy igényes és jó megoldást ajánljon, GARANCIÁVAL!

Ez a díj a valós költségeknek töredéke, ha az egész folyamatot vesszük figyelembe. Általában olyan helyre megyünk ki, ahol az üzlet megkötése 99% -os az előzetes tárgyalások szerint. Sem nekem, sem az ügyfélnek nem éri meg, hogy a végén ne legyen üzlet... (bár hozzáteszem, hogy van olyan ügyfél, aki előre szól, hogy csak független szaktanácsadást kér és inkább kicsengeti azt az összeget, mert utána a saját klímásával olcsóbban meg tudja csinálni, hisz haver, de kell a műszaki iránymutatás) ...képzeld, van ilyen is és nincs belőle probléma, le van előre kommunikálva.

...kaptam ma egy mailt valamelyikőtöktől... ez volt benne:

"ferike!

Nem lehetséges az, hogy Te kint voltál, elmondtad a tutit, majd septiben megrendelte a munkát. Ezt követően másnap befutott a másik klímása és azzal átbeszélve a Ti áratokat, ajánlatotokat adott egy árban jobb ajánlatot és az valósult meg? Nem lehetséges, hogy valamelyik KONKURENSED került oda és valami okból ez egy nagyon jó lépcső, hogy piszkáljanak? Nem lehetséges, hogy az egész telefonhívásos megkeresés egy KAMU? Szerintem egy harmadik fél van a dologban, aki szándékosan ugrasztotta neked az embered. Én ha rendelnék valahonnan valamit, akkor ha már belefizettem valamennyi pénzt, biztosan nem hagynám elveszni, hacsak nem valami erősebb érdekem fűzne (pl sokkal olcsóbban megcsinálná más a melót és belefér az ötezer bukó, cserébe névtelenül kell egy pár sort fikázni a kiszemelt céget....bár ehhez gyomor is kell

kitartást:

....

Előzmény: Sony Black (72911)