jcsapo Creative Commons License 2016.08.26 0 5 121363

Felsőmaró asztal folytatása ( Előzmények ).

Akkoriban felmerült, hogy jó lenne a meglévő asztalba beépíteni esetleg egy körfűrészt meg talán még egy dekopír fűrészt is. Az elgondolásom az volt, hogy egy felfogólapot használnék a dekopír fűrész és a kézi körfűrész felfogatásához. Az ötlet kivitelezhetőnek tűnt, a kivágásokat és a felerősítő furatokat el tudtam helyezni, de a próbák alatt kiderült, hogy a kézi körfűrészem sehogy sem fért el értelmesen a nyílásban. Sok mindent le kellett volna szerelnem róla, hogy beépíthessem. A föl- és a le-szerelést még vállaltam volna, de az átszerelgetést már nem.

Így először csak a dekopír fűrész felfogó lapját készítettem el. Mivel itt nincsenek nagy erők, így polikarbonátból készítettem a felfogó lapot.

 

A tervezgetés alatt már beleéltem magamat, hogy lesz asztali körfűrészem, így tervezetem egyet, mely elfért az adott helyen. Motorom, tengelyem és csapágyam már volt, így azok felhasználásával készítettem el a terveket. A tengely meghajtása ékszíjjal, a körfűrész emelése láncos mechanizmussal történik. Az alkatrészek lassan elkészültek, így össze tudtam szerelni a körfűrészt.

Pár kép a körfűrészről:

  

  

Az első próbák jól sikerültek, a vágáskép szép a teljesítmény jó, de a fűrészpor elszívást valahogy majd meg kell oldanom.