Maggio7
2016.08.24
|
|
0 0
902
|
Sajnos Én lettem a Pentax K-1 első, magyar garanciális javítás áldozata. Három hónap, több mit 20ezer expó után szervizbe kellett vinnem. A hiba jelenség elég egyértelmű: a módválasztó tárcsát hiába forgatom, nem történik semmi. M - azaz manuális állásban maradt a váz. Próbáltam gyári visszaállítást csinálni, újra rátölteni a kezelőszoftvert, hátha valami szoftveres gubanc van, de nem javult meg. Ma délelőtt be lett adva Fotoplus-hoz. Énnyi... Még sohasem volt gondom egyik Pentax vázzal sem... nem olvastam, hogy típus hiba lenne K-1en. Most nagyon hiányzik a K3II.
Még 1 dolog, beadtam szervízben a váz mellé a DFA 24-70es objektívemet is. Az volt a gondom vele, hogy teljesen nyitott rekeszen (F2,8) nagyon lágy képe van, még F4 se kapom azt a képminőséget, amit a tesztekbe olvasok, illetve más felhasználók nyilatkoznak (pentaxforums.com). A fókusz se az igazi, nem nagy mértékben, de hol Front hol Back fókuszos a kicsike. Remélem tudnak valamit kezdeni vele... Ha esetleg valaki tulajdonában van ilyen objektív írja le tapasztalatait! :) |
|