alex_86 Creative Commons License 2016.08.24 -1 1 19264

Egy rövid JÉ beszámoló Miskolcról, mivel jelenleg ezen a területen történik a telepítésük:

A pénztárak nagy része kapott legalább egy JÉ-s gépet hó elején, általában egy helyen csak egy gép működik, így ez a "cumigép", ha csak lehet, a VMAEF-et használják (Eger, Sárospatak, Szerencs...). Kb. 3 jegyet kiad a pénztáros VMAEF-en, míg egyet a JÉ-vel. Az egygépes helyeken (pl. Kál-Kápolna, Tiszalúc) csak JÉ van már. Fokozatosan cserélik majd ki a VMAEF-eket. Jegyvizsgálói ellenőrzés nincs, a vonatszámot kézzel kaparják a jegyre.

 

Egerben egy sztori: egy utas fél órával menetjegyváltás után jött vissza, hogy neki áfás számla kell. Nem maradt más megoldás, JÉ-n lerontották a régi jegyet (kezelési költséggel) és eladta később számlával ugyanazt a jegyet. Értem, hogy pénztártól való távozás esetén..., de a régi rendszer ilyen szempontból sokkal jobb, papíron lekörmöli a pénztáros a tömbben, a jegyre egy "KP számla kiadva bélyegző" és semmi gond...

 

A fedélzeti rendszer tesztelés alatt van, sok a negatív visszajelzés főleg a tornanádaskai vonalról (3G lefedettség nincs, állomási jegykiadás csak Edelényben van), így fizikailag is képtelenség lesz bizonyos esetekben jegyet eladni. Még szerencsétlenebb a helyzet Szilvásvárad felé, a Bükkben. Állítólag ide kerítenek valami köztes megoldást, de egyelőre biztosan marad a Motorola okostelefonos jegykiadás.