advocatusdiaboli Creative Commons License 2016.08.24 0 0 276852

Ebben most nem értek egyet. Azért nem, mert az autóvásárlók többsége igenis a praktikum oldaláról közelíti meg a kérdést. Aki mindenáron presztízst akar, és meg is tudja fizetni - az meg fogja persze a jövőben is, ezért is írtam, hogy kizárt, hogy ez a szegmens eltűnjön - de mekkora lesz?

Ma egy jól felszerelt felső-középkategóriás autó, legyen mondjuk egy Skoda Superb, igényesebb belterű kivitelben egész egyszerűen minden szempontból jobb, mint egy 40-50 éves Rolls Royce. Csöndesebb, gyorsabb, stabilabb, kényelmesebb, megbízhatóbb, sokkal több szolgáltatást nyújt - és tudod mit, az igényesebb kivitelekben még csak nem is prosztóbb olyan szinten, hogy az az átlagembert már érdekelje. Lehet, hogy nem Conolly-bőrből van varrva még az ülés hátlapja is, a fabetétek meg nem valódi fából vannak - de ettől még kb: ugyanolyan jól néz ki, és ugyanolyan kényelmes, a most már tényleg kicsinek mondható minőség-érzet különbségért pedig igen kevesen fognak kifizetni tízszeres-hússzoros árakat...

 

Az elektromos meghajtás pedig pont azért lesz érdekes, mert dinamikus és tökéletesen zaj- és vibráció-mentes meghajtást úgy fog lehetővé tenni, hogy nem szükséges hozzá brutális többlet-teljesítmény, teljesen olcsó megoldásokkal is képesek lesznek olyan komfortérzetet biztosítani, amit a belsőégésű motorok még nagyon drága megoldásokkal is csak kompromisszumokkal.

 

De majd meglátjuk...

Előzmény: Törölt nick (276846)