D.I. szm Creative Commons License 2016.08.23 0 0 5571

Én csak Vieira nyilatkozatát olvastam...

 

Nem is a Leicester elleni döntetlen a bosszantó,az belefér főleg,hogy tavaly ők nyerték a PL-t,hanem inkább a túzásba vitt konzervativizmus a transzferek terén,miközben az Arsenal az egyik leggazdagabb csapat a világon. A Wenger féle Arsenal kb olyan hatékony a transzferekben mint Cavendish az Alpe d'Huezen és ez leginkább Wenger makacssága miatt van. Nem hajlandó alkalmazkodni,tudomásul venni,hogy sajnos ma már csak túlfizetéssel lehet még átlagos játékost is szerződtetni,az úgynevezett sztárokról nem beszélve. Folyamatosan megy az irritáló mellébeszélés,hogy nincs elég elérhető minőség a piacon, a meglévő játékosok túlértékelése ( mert ugye Walcottól nem is lehet jobb csatárt vagy szélsőt találni) csak éppen a szurkolók legnagyobb részét már nem lehet ezzel hülyíteni. 

Minden szezonnak hiányérzettel és foghíjas kerettel vág neki a csapat és emiatt persze az eredmény is mindig ugyanaz: március elejére gyakorlatilag véget is ér a csapat szezonja,bajnoki címre már nincs reális esély és persze a BL nyolcaddöntőben is jön a hagyományos kiesés. Mindez leginkább azért mert sovány a keret, nyáron félmunkát végeztek nem igazolták le azt a 2-3 embert akikre óriási szükség lett volna és akiket a szurkolóktól kezdve, Henry féle legendákon át,egészen a meglévő! játékosokig mindenki követel,mert pontosan tudják,hogy az angol bajnokság terhelését,ahol még téli szünet sincs,BL-el kiegészítve nem lehet hatékonyan végigtolni pl 1 db épkézláb csatárral.

Egyébként én nem azt várnám tőlük,hogy 100 millákat fizessenek ki egy Higuainért vagy Pogbaért, el tudom fogadni,hogy a City,Man Utd., Chelsea féle óriásokkal nem képesek anyagi téren lépést tartani,de az eszetlen kockáztatás már  egyre inkább bosszant,amikor megszerezhető átlagos játékosokat nem igazol le mert azok nem elég "quality" és ugye "we have better internal solutions"  közben meg francokat,hiányos kerettel vág neki a szezonnak vagy éppen zöldfülűektől várja a megváltást.

A tavalyi szezon végén pl minden Arsenalt követő ember számára világos volt,hogy idén nyáron kötelező: 1.csatárt igazolni mert Welbeck ismét egész évre kidőlt és Giroud már tavaly is halálán volt mivel állandóan neki kellett centert játszani + még ugye EB is 2. CB-t igazolni mert a legjobb Koscielny az EB miatt az idény elején nem lesz bevethető,a birodalmi lépegető Mertesacker sem lesz fiatalabb és szezon végén lejár a szerződése és a félkegyelmű Gabriel sem lesz okosabb. 

Mi történt ? Semmi.  Center poszton a kerti törpe Alexis Sanchez vergődését nézzük-aki egyébként nagyon jó kis játékos,de kb annyira középcsatár mint Walcott vagy annak idején Arshavin volt-miközben pl egy rutinos Mario Gomez 7 milláért megy a Wolfsburgba,de hát sajnos nem elég "quality" meg "we have better internal solutions". Kiegészítő,tehermentesítő játékosnak valóban kurva szar lett volna...

A védelem terén még jobb a helyzet. Mertesacker egy hónapja dőlt ki 2017 elejéig,Gabrielről meg "csak" 3 hete lehet tudni,hogy max októberben lesz ismét bevethető. Szóval teljesen logikus és kötelező lett volna,hogy azonnal igazolnak egy rutinos CB-t. Ehelyett 1 héttel a transzfer periódus vége előtt még mindig nem igazoltak senkit a 2 védő pótlására. A nyitó fordulóban,a Liverpool elleni rangadón a 20 éves, zéró PL tapasztalattal rendelkező new boy Holding volt a CB meg a 21 éves Chambers. Egy laza 4-el "megúsztuk"...

A Valencias Mustafi 1 hónapja,amikor Mertesacker kidőlt megszerezhető lett volna 25-30 milláért most persze a dupláját kérik a spanyolok.... Wenger meg vár amíg lesérül Koscielny is,aztán majd benyomja az 53 éves Steve Bouldot mert hát nincs elég minőség a piacon. 

Előzmény: oscarsevilla (5556)