D.I. szm Creative Commons License 2016.08.22 0 0 5560

Vuelta 2016

 

Csapat:https://twitter.com/EquipeFDJ/status/765883380500004864

 

Első szakasz:http://www.procyclingstats.com/race.php?id=163745

Második szakasz:http://www.procyclingstats.com/race.php?id=163746

 

Reza összepakolt,elkezdődött:https://www.instagram.com/p/BJUzH1Wgfv7/?taken-by=kevreza

A tegnapi szakaszon jól szerepelt a csapat egészen a sprintbefutóig.

Pichon szökött és megszerezte a hegyi trikót:https://twitter.com/lauPichon/status/767462317558824960

Tudta,hogy a szembeszél és a sprinterek miatt esélytelen a hazaérés,de ahogy ő fogalmazott azért vannak ezen a GT-n,hogy örömöt szerezzenek maguknak és a hegyi trikó megszerzésével ez sikerült. Nem sűrűn állhat dobogón,GT-n meg pláne.

Ezen kívül a tavalyi Vueltán a sok próbálkozás ellenére csak Madridban sikerült szökésbe keverednie,szóval örül,hogy most rögtön a verseny elején sikerült az amire tavaly 3 hetet kellett várnia:

http://www.cyclingpro.net/velopro/road/vuelta-laurent-pichon-premier-leader-de-la-montagne

Kenny is ott folytatta ahol tavaly abbahagyta,a támadószellem szerencsére most sem hiányzik.

Szóval a sprintbefutóig jól szerepeltek a fiúk,ott viszont nem tetszett amit láttam. Manzin most is teljesen magára maradt az utolsó kilométerekre,senki nem segített neki a helyezkedésben,pedig Reza vagy éppen Ladagnous is alkalmas lenne erre a feladatra. Tavaly egyébként ugyanez volt a helyzet,az első profi szezonját teljesítő Manzin ott volt a sprintbefutókon,de a rutinos felvezetők mint pl Delage vagy Reza szégyenszemre nem... Értem én,hogy idén nem volt valami meggyőző Manzin,meg azt is,hogy öröm bringázás van,de azért ez mégis csak 1 GT,nem a Tour de Limousin. Ezen kívül minek nevezték Manzint,ha ennyire leszarják,hogy mit csinál a sprinteknél. Fura... Meersman győzelmének viszont örülök,végre neki is van GT szakaszgyőzelme. Jövőre,ha minden igaz a Fortuneoban lesz,ott meg azért nem sok esélye lesz a GT remeklésre.