petya-f Creative Commons License 2016.08.22 0 0 36

A napi két kávé kifejezetten egészséges sok szempontból, ezért kár lelkiismeret furdalást érezni. Statisztikai alapon is kimutatható, hogy tovább élnek akik kávéznak mint akik nem. Az egyetlen negatívum, hogy megemeli a kortizol szintet.

 

A különböző protein készítményeknek az látja igazán hasznát szerintem aki egyébként túl kevés fehérjét visz be vagy nagyon intenzíven edz. Ezek nem csoda szerek de nem is az ördögtől való.

Az egyik TV csatornán volt egy dokumentum film erről. Több személlyel súlyzós edzést végeztettek utána tejsavó fehérjét itattak velük, pár perccel később injekciós tűvel mintát vettek a megdolgoztatott izomból és megállapították,  hogy a tejsavó beépült. Azonban néhány hét után újra megvizsgálták a csoportot és nem növelték gyorsabban az izom tömegüket mint akik ugyanúgy edzetek, és fehérje dúsan táplálkoztak de nem ittak tejsavót az edzés után.

Amit személyes kifogásolok ebben a kísérletben, hogy ezek az emberek láthatóan nem voltak olyan igazi sport emberek és az edzések se tűntek igazán intenzívnek.  Viszont tény hogy léteztek erős emberek az ilyen készítmények kora előtt is és talán megint más ha valaki extra izomtömegre akar szert tenni, mint a testépítők.

Sose akarnák olyan lenni csak fit és sportos alacsony testzsír százalékkal, én is inkább a saját testsúlyos edzéseket favorizálom és a futást de használok súlyzókat is azért. 

Előzmény: g.korovjov (34)