oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.21 0 0 5543

Arra gondolok, amiről beszéltünk korábban. Geniez tavaly top10-es volt a Giron, és értem én, hogy nem a Giro a csapat fő versenye, és nem a legerősebb csapattal megy oda a FdJ, de azért csak volt akkor mellette legalább egy Elissonde, aki tudott neki valamit segíteni a hegyek között. Utána a Touron meg nagyon hasznos embere volt Geniez Pinotnak, lásd Alpe d'Huez szakasz. Bizonyított!

 

Ezek után idén elment a Giróra egy olyan csapattal az FdJ, ami teljesen Demare-ra épült, Geniez egyetlen segítőt sem kapott. Függetlenül attól, hogy 4 szakasz után kiszállt, ennek azért nem volt túl jó üzenete, Ezek után a Tour lett volna a terv segítőként, harmadik GT-nek meg nyilván nem fér már bele a Vuelta. Most indult, de csak mert kimaradt a Tour a sérülése miatt. Az 1-es rajtszám így sem az övé, ami megint nem egy túl szép gesztus, bár az Anglirú győztes Kenny kétségtelenül megérdemli.

 

És ezek után mondja azt, hogy nagyobb felelősségre vágyik, és igazol el az AG2R-be. A történtek fényében én nem érzem azt, hogy Madiot megbízott volna benne. Nekem biztosan rosszul estek volna ezek a dolgok. Nem azt mondom, hogy biztosan itt marad, mert az AG2R jobb csapat, de tehetett volna többet érte Madiot, hogy maradjon Geniez.

Előzmény: D.I. szm (5537)