a8lang
2016.08.16
|
|
0 0
48989
|
Ezért a közvetlenül mellette levő panelekkel hasonlítottam össze. A két db ami dél keleti tájolású nyilván nem összehasonlítható, és a rosszabbul termelők mind a garázs tetején vannak 28 helyett 11fokos dőlésszöggel, ráadásul több árnyékos időszakkal. Van amelyiknél látványosan több az árnyék, majd kimegyek egy fűrésszel vagy ágvágóval és mindent levagdosok a szomszéd területen ami árnyékot adhat. Egyedül az 1.1.17-el nem tudok mit kezdeni, mert ott reggelente a kerítés ad árnyékot neki, azt nem tudom levágni. De az 1.1.10, 1.1.21 és 1.1.22 mind árnyék miatt termel kevesebbet, van a szomszédban(üres telek sok gazzal) pár bokor ami már félig fa nem értem el a kerítésen át, át kell menni és levágni jó alacsonyra mindent ami 2m-nél magasabbra nőtt.
A többi viszont a garázs tetején is ami kisebb dőlésű mindegyik többet termelt a szarabb körülmények ellenére is. Fent a tetőn ami azonos dőlésszög azonos tájolás, mindegyik láthatóan többet termelt.
A vízszintes megoldást azért választottam annál a panelnél mert kilógott volna a tető felett, de mondjuk 1-2 napra valamikor ha szélmentes idő lesz akkor felállíthatom ideiglenesen, aláteszek valamit az egy sarkának ami alatt nincs tartó ha függőlegesen áll. Próbaképp meg lehet figyelni hogy van e különbség , de szerintem nincs. |
Előzmény: 1robit (48987)
|
|