Béla27 Creative Commons License 2016.08.14 -1 0 26416

Értem,Az elején én is így gondoltam,csak közben valamit félreértettem:).Ezek szerint meállapítható,hogy a radiátor gyártók és forgalmazók "szivatják"az embert,amikor a 90/70/20 paraméter szerinti teljesítményt tüntetik fel,mert ki a nyavaját érdekel,hogy mekkora a teljesítménye 90C előremenőnél,ha senki nem így méretez.Ezzel az erővel ráírhatnák,hogy egy 1méteres radiátornak 5000w a teljesítménye 200C-on.Rengeteg az okos,egyetemeket végzett szakember,akik különböző oldalakon osszák az eszet,hogy pl.nem szabad túlméretezni semmit,stb.de ha jól állapítom meg ebben a fontos és egyszerű kérdésben nincs egyetértés vagy "ÖKÖLSZABÁLY".Legtöbb helyen azt olvasni,hogy a szakember pontos méretezést végez...na jól ki vagyunk segítve...Nagy dolog lenne,ha végre valaki"tisztába" tenné a dolgot és leírná,hogy a radiátort puffertartály esetén 50-60? C-előremenővel méretezzük,ha valaki soha az életben nem tervez puffert beépíteni az tervezzen mit tudom én 70-80?C-előremenővel(mert, pl nem tesz jót a kazánnak a max 50c előremenő)vagy valami ilyesmi.Mindegy csak lenne már valami konkrétum.A ház hőigény számításávan 3 hetet töltöttem el,mire vagy 30-50 oldalról összeszedtem az infókat,ami nem is lenne annyira bonyolult,ha valaki venné a fáradtságot és egyhelyre leírná,helyette mindenhol csak selytetik,hogy ők tudják,de a kulcsinfókat megtartják maguknak.Végre átrágtam magam ezen,most meg 1 vacak radiátorméretezés akaszt meg napokig.A világhálón mindent meg lehet találni,csak éppen azt nem amit az ember keres.....:((((

Előzmény: Kapocska (26413)