[virgo] Creative Commons License 2016.08.13 0 0 127058

Sziasztok.

 

Elég nagy dilemmában vagyok: pár nap múlva vinnem kell a cefrémet a szeszfőzdébe, de nem vagyok vele megelégedve. a szeszfőző mester közölte velem, hogy 110 liter a mnimum, amit ki tud főzni. Volt sárga és őszibarackom, de ezekből összesen talán 40 liter (igaz kifogástalan) cefre lett. Venni kellett hozzá őszibarackot, de az elég gyenge cefrét adott, ráadásul fehér a teteje, gondolom ezt hívják pimpósnak. A saját szilvám is olyan lett, igaz ebből van a legtöbb, kb 70 liter, de jó pálinkát szeretnék főzetni. Ha jól sejtem, ez a fehér izé ízhibát fog okozni. Sejtésem szerint ezek azért lettek ilyenek, mert nem megfelelő sem a pH, sem a cukortartalom, meg túl sokáig lett tárolva. Sajnos ezzel semmit sem tudok tenni, mert nem én osztom be a szeszfőző idejét, időpontom van.

Vettem borként, most az a kérdés, beletegyem, vagy ne.