panthera negra Creative Commons License 2016.08.11 0 0 1363

Szia Vörösvári,

 

.

Írod, "Benevento lombard hercegei IV. Grimoald és Sico elismerték formálisan Jámbor Lajos fennhatóságát. "

.

Hááát, nem tudom Benevento lombard hercegei hogy jönnek a német történelemhez, de ez legyen a te bajod. Minden esetre találtam valamit neked Sico herceg alkotásai közül :) 

.

Ha már itt tartasz, mutatok neked néhány alkotást Benevento lomabrd hercegeitől, hanem is 827-ből, de az egyik 300 évvel korábbról a másik pedig 200 évről korábbról.

.

Lombard kis templom a Porta Aurea mellől Beneventoban. Épült vagy az 5. vagy a 6. században szval úgy 550 és 650 között. A neve: Porta Aurea-i Szent Ilarius templom. Eredeti állapotában vészelte át az évszázadokat és ma is olyan mint 1400 évvel ezelőtt "Grimoald és Sico" ük ükapja ezt megépítette. Kívül és belül . Foto: Panthera nera

.

 

.

A másik pedig Benevento lomabrd katedrálisa, valamikor 610-670 között épülhetett. 1945-ig épségben állt, majd a német bombázások során túlnyomó része porrá lett (igen ez is Németország történelme). Mérete az esztergomi bazilikáéval vetekszik. A xx. század stílusában épült ujjá, itt csak eredeti lomabard stílusú részeit mutatom. Ennek a kriptáját pont az általad emlegetett I, Sico herceg alakíttatta ki. Ez is porrá lett...... A ma látható homlokzat és torony is ennek a Sico hercegnek az alkotása (mintegy megnagyobbításaként a 7. századi bazilikának a 830 körül. Ennyi maradt... foto: Panthera nera

.

 

 

Amúgy erről a  IV. Grimoald és Sico-ról mit kell tudnunk? Azon kívül hogy látom Sico szépen építkezett a 800-as évek elején.  

Előzmény: vörösvári (866)