kemorgo Creative Commons License 2016.08.09 0 0 40313

Én Glodacid nevű zselés tasakos patkánymérget használok. Próbáltam több félét, köszönték, jól voltak, desszertnek jó volt. Ez viszont bevált. Olyan helyre rakom, hogy a tyúkok, amik a nyulak körül vannak, ne tudjanak hozzáférni, de látványos a fogyás, vagyis szem előtt van. A patkányt nem akarták felfalni a tyúkok, és azért valljuk be, ezek a dögök meg elvonultak megdögleni. Egy komplett család volt, anyástól, meg anyányi fiastól.

 

Kutya nem valószínű, hogy zavarná a nyuszikat, főleg a szomszédé.

Nálam, még mielőtt lettek volna tyúkok, a németjuhászomnak szabad bejárása volt a nyuszikhoz, a ketrecek közé. Állati nagy pajti volt a nyulakkal. 

Még nem volt tökéletes a ketrec, vagy kelekótya módon elfelejtettem bezárni rendesen, volt, hogy a nyuszik kiszöktek. Volt olyan, hogy reggel kinn az udvaron békésen, összebújva aludtak az egyik nyúlmamával, ahogy észrevette a kutya, hogy kimentem, akkor nagy hivatástudattal úgy tett, mintha hajkurászná. Volt, hogy verte a konyhaablakot, hogy kinn van kisnyúl a ketrecből :D De hát ez a jószág minden háziállatot a magáénak tud. Ahogy jöttek sorban, mindegyiket meg kellett ismerni, szagolni, nyalogatni. Utána már tudta, hogy miénk, nem bántjuk :D még a szaporulatot se, ugye, az is a mi kutyánk kölyke :D. Állandóan ott lebzselt a nyusziknál. 

 

Akkoriban, mikor még bejárása volt a nyuszikhoz, csak úgy tudtam vágni, ha előbb elzártam a kutyát. Ahogy kiengedtem, azonnal létszámellenőrzést tartott, kereste a növendékeket. Utána meg napokig búskomor volt, hogy hova lettek a pajtik. Nem is volt akkoriban patkány, egér, ilyesmi. De mióta a tyúkok lettek, ki van rekesztve, így a kapu előtt ülve mozizik csak. 

Előzmény: iimi (40309)