kemorgo Creative Commons License 2016.08.09 0 0 40308

Igen, lehet gond a patkány jelenlétéből.

Meg sok olyan helyre is befér, ahova nem is gondolnánk. Az elején nem is gondoltam rá, csak nagyon nyugtalanok voltak a nyulak, borogatták a fészkeket, zajongtak, ugráltak. Végül úgy derült ki, hogy az aljzat ujjnyi széles rései közé beszorult egy nagyobbacska, félig megrágott gyerek, és visított, mint akit nyúznak. Mire kirohantam, a 12 gyerekből már csak 7 volt, szanaszéjjel, kettő el is pusztult. Na, akkor kezdtem patkánymérget lerakni, három napig négy óránként pótoltam, mire végre nem fogyott tovább. Végül megtaláltam a járatot is. Kopp-kopp, azóta időnként megkínálom a betévedő idegeneket némi csemegével. Ha nem fogy, azt jelenti, béke van :D

 

Plusz az egér is zavaró. Egyszer nálam is felszaporodtak mire észre vettem, ki-be járkáltak a ketrecbe, etetőbe, minden hová. Úgyhogy sürgősen intézkedtem. Ősz a kritikus ebből a szempontból.

 

Még az is eszembe jutott, hogy mennyi idősek az anyáid? A harmadik évre nálam a korábban jól fialó, jól nevelő anya teljesítménye is romlott, úgyhogy ment a fazékba.

Igaz, nekem utcabeli keverékeim vannak, kivéve a bakot, az most egy német nagyezüst, de nem volt fialásos, szétszórásos gondom. Lehet, ha valami fajtatiszta csapat, ott is lehet a gond.

 

Előzmény: iimi (40307)