kemorgo Creative Commons License 2016.08.08 0 0 40305

A jól nevelő, fialó anyák nem szoktak egyik idényről a másikra elromlani.

Valami oka van.

Én minden esetben zavarásnak, ne adj isten, patkány, egér zaklatásnak gondolom. Mindenképpen kihelyeznék csapdákat a környéken, hátha kiderül, mi lehet az ok. 

A kajájukat nem tudom értelmezni, legalábbis leírásod alapján.

Én a hasas, meg a nevelő anyáknak kétszer adok naponta bőségesen szemest, nyúltápot akár, széna mindig van előttük, lucernám általában télen van, azt is bőséggel kapnak. Nálam a menü árpa zömmel, meg nasinak mindenféle zöld a kertből, konyhai hulladék, gyümölcs, zöldség. De ez csak nasi. A hasas-és szoptatós anyáknak sok fehérjére van szükségük, a havi egy hétig adok nekik számomra nem világos a hogyan, miértje.

A napraforgót én télen keverem az abrakba, magas energiatartalma jól biztosítja az alacsony hőmérsékleten a szükséges fűtőanyagot. Nyáron szerintem csak zsírosítja őket.

 

A másik, ami szerintem fontos, hogy nyáron elég nekik életben maradni nagykabátban, nem még vemhesnek lenni, esetleg fiakat nevelni. Nálam csak áprilisig fialnak. Most van ugyan egy előhasi kis anyám, augusztus 20-ára van kiírva. Ő próba-cseresznye alapon lett bepároztatva. Ha sikerül, és az idő is kedvező lesz, akkor örülök, ha nem, nem szomorkodom. Ő előtte mindig van szemes, széna. Annyit eszik, amennyit bír és akar :D Mondjuk, a vége felé már nem nagyon szoktak enni az utolsó pár napban. Olyankor csak kis nasi, mángold, karalábélevél, répa, amit szívesebben esznek.

Előzmény: iimi (40303)