Sziasztok
Leírom a nyomozásom eredményét itt is, hátha másnak később hasznos lesz, és a guglin nem találtam rá semmit.
Szóval a jelenlegi állapot szerint (2016 augusztus) ha valaki céges autóval megy Törökországba, nem elég a cég által kitöltött meghatalmazás magyar-angol nyelven. A török hatóságok mindenképpen kérnek egy hivatalos fordítást török nyelvre, amit a budapesti török nagykövetség is láttamoztat és felülpecsétel.
Csak ezzel érdemes elindulni mostanában céges autóval Törökországba, egyébként is ez a szabály, nem csak a mostani terrortámadásos-zavaros belpolitikai helyzetben ilyen. Az infót a török nagykövetségtől szereztem, és itt az Indexen a kamionos topikban a nemzetközi viszonylatban jártas kamionosok is megerősítették.
A török nagykövetség kizárólag az OFFI által készített hivatalos fordítást fogadja el, ennek a legolcsóbb verziója a kb fél oldalnyi szövegre bruttó 22 ezer Ft volt, az átfutási idő pedig 2 hét. A török követség láttamozása és pecsételése nem tudom mennyibe fog kerülni