Sziasztok!
A villanyfűtéses topicban tettem fel az alábbi kérdést, de túl sok reakció nem érkezett, ezért ide is bemásolom, hátha tud valaki segíteni.
Fűtési céllal tervezek elektromos kazánt venni. Idén létesített napelemeim a tervek/eddigi adatok alapján kb. 1500-2000 kW plusz áramot fognak termelni, amit fűtésre akarok fordítani. Természetesen tudom, hogy a telet kifűteni nem lesz elég, de ha a tavaszi és őszi szezonban (amikor csak néhány fokot kell a lakáson melegíteni) nem kellene a fát pakolgatni, már nagy segítség lenne.
A házunkban (90 m2) kiépített vegyes tüzelésű fűtés van pufferrel és csak a házba keringtető régi gázkazán. A gázkazán helyére akarnék egy elektromos kazánt, de nincsenek róla tapasztalatok az ismerősi körömben, ill. másodkézből olyan infót kaptam, hogy baromi lassan fűti fel a vizet. Akinek van tapasztalata, kérem írja meg, hogy egy 6kW-os elektromos kazán elég lehet-e az én céljaimra? (nagyobb az elektromos hálózat miatt nem igazán jöhetne szóba) Milyen márkát ajánlotok?
Tudom, hogy egy split klíma energiatakarékosabb, de falat furkálni, és annyit költeni csak végső esetben akarok, arról nem is beszélve, hogy a radiátorral való fűtést kellemesebbnek gondolom, mint a légbefújást.
Minden választ előre is köszönök!