K.A.Anita Creative Commons License 2016.08.02 0 0 84

Kedves fórumtagok!

 

A gyakornoki státussal kapcsolatban vagyok kissé elbizonytalanodva, és hiába böngészem a minősítési eljárással kapcsolatos tájéloztatót, illetve kiadványokat, nem találok benne kielégítő vákaszokat.  2015-ben diplomáztam vizuális és környezetkultúra - tehetségfejlesztő tanár szakon. Időközben a második a szakom megszűnt (tehetségfejlesztő tanár), jelen időszakban próbálok elsőként valamely budapesti intézményben gyakornokként elhelyezkedni. A nem túl szerencsés szakpáromból kifolyólag kevéssé valószínű, hogy egy adott intézményben lesz szerencsém teljes állást elnyerni (a pályázatok döntő többsége is részmunkaidős foglalkozásként, illetve egy esetben óraadó státuszban van meghirdetve.

A kérdésem az lenne, hogy mivel (legalábbis tudtommal) a gyakornok óraszámának meg kell lennie (heti 30), hogyan tudom a pedagógus 1. minősítő vizsgámat teljesíteni? (Pl. 2 intézmény alkalmazásában van meg a heti 30 órám, de megjelölöm azt, amelyben vizsgázni szeretnék?)

Illetve, amennyiben most valamely intézménybe felvételt nyerek gyakornokként, a KLIKK kijelöl egy másik iskolát is számomra, vagy magamnak kell keresnem? Illetve jogilag egyáltalán lehetséges, hogy felvegyenek egy általános iskolába óraadói státuszban"frissen" végezve?