D.I. szm Creative Commons License 2016.08.01 0 0 5464

Nagy kár lenne, ha Geniez elmenne...

 

Szerintem is,de sajnos nagyon úgy néz ki,hogy jövőre már Bardet segíti majd a Touron,valószínűleg az Ag2r-be igazol.

A Giron  ott is lehet kapitány és nem úgy mint az FDJ-ben idén: nulla segítővel... Dupont(évek óta nagyon jól megy a Giron,idén 11-ik lett),Montaguti,Pozzovivo ha marad,esetleg Latour az már nagyon jó sor,komoly segítség Geniez számára.

Az FDJ azzal köszönte meg neki a tavalyi 9-ik helyet,hogy idén az egész csapatot Nonora építették. Szóval jó lenne,ha maradna,de nem hibáztatom,ha mégis az Ag2r-t választja.

 

 Kik lehetnek még ott a csapatban rajtuk kívül?

 

Én még Pinot indulásában sem vagyok biztos. A Tour óta  nem hallottam/olvastam Madiot nyilatkozatot a témában,akkor meg azt mondta,hogy a Vuelta nem szerepelt Pinot idei programjában.  Persze az valóban fura lenne,ha a szezon hátralévő részében "csak" a Lombard körre készülne. Amúgy a szokásos,Reza,Pichon,Courteille,Le Bon talán Konovalovas,Fischer sor várható. Én egyébként kipróbálnám Eikinget is. Párizs-Nizzát,Svájci kört,L-B-L-t elsőre befejezte ,Norvég körön 4-ik lett,szóval jó erőben van a fiatal viking.

 

hogy eleve úgy állnak oda egy rajthoz, hogy esélytelenek lennének.

 

Én inkább azt mondanám,hogy alibi bringázás mint Vichot vagy Roux idei Touros szereplése,esetleg a csapat tavalyi szezonja.

Teljesen belenyugodtak a segítői szerepkörbe,elkényelmesedtek majd Pinot, Demare hozzák a győzelmeket.

Szerintem sok olyan versenyző van a csapatban akikből jóval többet ki lehetne hozni,akik jóval eredményesebbek lehetnének,de persze ehhez egy Etixx vagy akár Ag2R féle eredménycentrikusabb hozzáállásra lenne szükség,elsősorban Madioték,de a versenyzők részéről is. Ott van pl a tavalyi Vuelta Avilai szakasza amit a fiatal Ag2r-es Gougeard nyert szökésből.  24-en értek haza,Delage  az FDJ-ből 21-ik lett. Korábbi San Sebastian dobogós(a belga Lottoval...ugye,hogy lehet),Párizs-Tours 6-ik,5 x ös Tour résztvevő. Mondjuk ez még a jobbik eset,hisz legalább szökésbe került...és különben is,ha ez a "teljesítmény" a vezetőségnek megfelel,akkor miért ne.

A kisebb versenyekre,pl francia kupa futamokra jellemző komolytalankodás(felkészülés,taktika,formaidőzítés, terén)lesz ami lesz hozzáállás meg egyenesen felháborító.

 

A spanyol piacon

 

Az elmúlt évek igazolásai alapján Madiot egyáltalán nem foglalkozik a spanyol,olasz vagy dél amerikai piaccal. Sajnos...

 

 

 

 

Előzmény: oscarsevilla (5460)