oscarsevilla Creative Commons License 2016.07.29 0 0 5460

Nagy kár lenne, ha Geniez elmenne, nagyon jó segítő és nagyon kell a csapatba. Holnap Clasica San Sebastian. Furcsállottam, hogy pár napja még Pinot ott volt az előzetes rajtlistán, legalábbis annak fényében, hogy a rioi indulást meg lemondta. De ma már korrigáltak, és Fisher került be a helyére. 

 

A Vuelta rajtlistán viszont ott van Pinot, Elissonde és Geniez társagában, aminek nagyon örülök! Kik lehetnek még ott a csapatban rajtuk kívül?

 

AG2R. Tényleg basszus, Riblon is nyert Alpe d'Huezt pár éve. Nem is elsősorban arra gondoltam, hogy több győzelmük van, mint a FdJ-nek, inkább csak azt érzem, hogy jobban ki vannak találva a versenyeik, tudatosabban fel van építve az egész, és kevésbé érzem rajtuk azt, hogy eleve úgy állnak oda egy rajthoz, hogy esélytelenek lennének. Pedig nincsenek jobb versenyzőik, mint a FdJ-nek.

 

A spanyol piacon például nagyon érdemes lenne kutakodni, pár éve volt ott 5 WT csapat, most meg maradt az egy szem Movistar. Nagyon sok jó spanyol versenyző nem kap szerződést. A baszkokról nem is beszélve, Madariaga tavaly az Orbeánál pitizett, hogy felvegyen a Cofidis egy darab baszk gyakornokot. De hogy mást ne mondjak, például a Cofidisnél is Dani Navarro volt a leghasznosabb ember a Touron, ő már máshová nem fért be. Sok hozzá hasonló versenyző van parlagon, de leginkább a fiatalok. Könnyedén lehetne halászni 1-2 hasznos hegyi segítőt, nyilván nem nem Landa meg az Izagirre tesók jönnének szóba, de lenne rajtuk kívül is olyan, aki erősítést jelentene a FdJ-nak.

 

A Bardet-val kapcsolatos dolgokat jó volt olvasni, örülök hogy tényleg jóban vannak Pinot-val. Jól is jöhet ez még mondjuk jövőre, most egy ideig úgyis Bardet lesz a l'Equipe sztárja, ugyanis ő lesz a következő francia Tour győztes, ha esetleg még valaki nem tudja. 

Előzmény: D.I. szm (5457)